ΠΑΤΡΑ : Μεγάλη Κινητοποίηση


Δημοτική Αρχή και Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Αποφάσισαν Μεγάλη Κινητοποίηση
την Κυριακή 3 Μαϊου στις 11 π.μ. στον χώρο
του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Ρίου
με αίτημα την Υπογειοποίηση του Τρένου,
την Λειτουργία του Προαστιακού
και την Δημιουργία Γραμμικού Πάρκου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ευρεία σύσκεψη με την παρουσία των εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων των κατοίκων, με θέμα τις εξελίξεις για το τρένο.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε αναλυτικά για τις τελευταίες εξελίξεις και την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει, μέσα στον Μάη, το έργο της επίγειας διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής, από το Ρίον μέχρι την οδό Κανελλοπούλου.
Η Δημοτική Αρχή και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων αποφάσισαν να ξεκινήσουν δυναμικούς αγώνες με πρώτη κινητοποίηση την συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 3 Μαϊου στις 11 το πρωί στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Ρίου με αίτημα την υπογειοποίηση του τρένου, την λειτουργία του προαστιακού και την δημιουργία γραμμικού Πάρκου.
Οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή υποχρεώνονται, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, που μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού, προχωρά την υλοποίηση των αποφάσεών της, να ξεκινήσουν πολύμορφες κινητοποιήσεις, παίρνοντας όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας Υγείας.
Παρόντες στην σημερινή σύσκεψη ήταν οι Αντιδήμαρχοι, Νίκος Ασπράγκαθος και Ευάγγελος Κατσακούλης, καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Θυμίζουμε ότι το θέμα της υπογειοποίησης είναι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, με τηλεδιάσκεψη, του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, όπως και το θέμα της κατασκευής σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου – Τσακώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου