ΠΑΤΡΑ : Προτάσεις του σχετικά με την εκδοση αδειών για τη χρήση αιγιαλου

Το Επιμελητήριο Αχαϊας απέστειλε προς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ αλλα και προς την Κτηματική Υπηρεσία Αχαϊας  την ακόλουθη επιστολή με προτάσεις του σχετικά με την εκδοση τωνα αδειών για τη χρήση αιγιαλου απο τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής:






Κύριοι,

Με την παρούσα αναφερόμαστε στην λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής που κάνουν χρήση του Αιγιαλού κατά την θερινή περίοδο.

Λόγω των εκτάκτων συνθηκών, που έχουν προκύψει από την υγειονομική κρίση, όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, είναι κλειστά με αποτέλεσμα να υφίστανται μεγάλες ζημιές που στο πλήθος των περιπτώσεων αγγίζουν τα όρια της βιωσιμότητας.

Είναι βέβαιο δε πως στην θερινή περίοδο, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, θα εφαρμοσθούν πρακτικές, ώστε, εκτός των άλλων,  να αποφεύγεται και ο συνωστισμός, που θα επηρεάσει σημαντικά την λειτουργία τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, και ενόψει της έκδοσης αδειών για την παραχώρηση απλής χρήσης του αιγιαλού από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο φορέας μας εισηγείται τα ακόλουθα:

-Ηλεκτρονική έκδοση των αδειών απλής χρήσης του αιγιαλού για το καλοκαίρι του 2020, με απλοποίηση των διαδικασιών, αποφεύγοντας την φυσική παρουσία στις δημόσιες υπηρεσίες.
-Ενιαίο συμβολικό μίσθωμα για όλες τις επιχειρήσεις, αντισταθμίζοντας την απώλεια του τζίρου και τις οδηγίες μη συνάθροισης στα καταστήματα, προτείνουμε δε

  1. Συμβολική τιμή χρέωσης 1€ ανά τετραγωνικό,

  1. Να καθορισθεί  απόσταση 3 μέτρα και όχι 5 από το κύμα και 

  1. Δικαίωμα διεύρυνσης του ενοικιαζόμενου εμβαδού για την τοποθέτηση ξαπλωστρών, εφόσον δεν υπάρχει ομορότητα μεταξύ καταστημάτων και άρνηση από τους γειτνιάζοντες κατοίκους.

Η χώρα υφίσταται μια μεγάλη και πρωτόγνωρη υγειονομική και οικονομική κρίση. Οι μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν σημαντικό στυλοβάτη της Εθνικής Οικονομίας και της απασχόλησης, θα πρέπει να στηριχθούν, με μέτρα και αποφάσεις που θα τις καταστήσουν βιώσιμες και στα πλαίσια αυτά, παρακαλούμε να εξετάσετε τα αιτήματά μας, σε θετική κατεύθυνση.

Με εκτίμηση
Ο  Πρόεδρος

Πλάτων Μαρλαφέκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου