ΠΑΤΡΑ : "...θα συναντήσουν σε κάθε βήμα τη σθεναρή αντίσταση..."


Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σχετικά με την έναρξη των εργασιών της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα από Ρίο έως την οδό Κανελλοπούλου, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, την οποία κοινοποιεί και στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη.
Στην επιστολή ο Δήμαρχος αναφέρει:


Κύριε Υπουργέ,
Μετά την αιφνιδιαστική και εν μέσω της πανδημίας απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού της επιφανειακής χάραξης από το Ρίο έως την οδό Κανελλοπούλου και να σταματήσει αιφνιδιαστικά τη λειτουργία του προαστιακού τρένου, ενημερωθήκαμε ότι παρά τις αντιδράσεις του πατραϊκού λαού, οι εργασίες στην εν λόγω εργολαβία είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν κανονικά από την 2/5.
Αυτό σημαίνει ότι η Κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει πόλεμο με τον πατραϊκό λαό, σε μία μάλιστα δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεών της. Η Κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά την αντίθεση στους συγκεκριμένους σχεδιασμούς, του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων και των συλλόγων της πόλης μας, του συνόλου του πατραϊκού λαού, καθώς και τους αγώνες του.
          Ενημερώνουμε για μία ακόμα φορά ότι το αίτημα των Πατρινών για υπόγεια διέλευση είναι δίκαιο και τεράστιας σημασίας, γι’ αυτό και δε θα μείνουμε άπραγοι μπροστά σε επιλογές, που θα καταστρέφουν τη ζωή της Πάτρας για εκατονταετίες. Ισχυρισμοί που απορρίπτουν την υλοποίηση ενός μεγάλου «έργου πνοής» για την πόλη μας, λόγω δήθεν δυσβάστακτου κόστους του έργου, δεν ευσταθούν και γίνονται εκ του πονηρού. Τη στιγμή μάλιστα που η διπλή σιδηροδρομική γραμμή στη διαδρομή από την Ειδομένη έως την Πάτρα, με εκατοντάδες χιλιόμετρα υπόγειων τούνελ ή γεφυρών, διέρχεται υπόγεια ή περιμετρικά απ’ όλες τις πόλεις και τα χωριά. Μόνο στο ακροτελεύτιο κομμάτι της γραμμής, από Ρίο μέχρι Πάτρα και μέσα από πυκνοδομημένο πολεοδομικό ιστό, επιχειρείται να περάσει επιφανειακά.
          Επειδή έως σήμερα δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημά μας, σας γνωρίζουμε ότι οι εργασίες στο εν λόγω τμήμα θα συναντήσουν σε κάθε βήμα τη σθεναρή αντίσταση του Δήμου Πατρέων, των Συλλόγων και των φορέων των κατοίκων, του συνόλου του πατραϊκού λαού.
          Παράλληλα, ενημερώσαμε τον κατασκευαστή να μην επιχειρήσει να ξεκινήσει τις εργασίες.
          Περιμένουμε έστω και τώρα τις πρωτοβουλίες σας, ξεκινώντας από την επαναλειτουργία του Προαστιακού, ούτως ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη μετακίνηση χιλιάδων συμπολιτών μας.
          Ζητάμε την ανάκληση της απόφασής σας και να κάνετε δεκτό το αίτημα της πόλης μας για υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και δημιουργία γραμμικού πάρκου στην επιφάνεια.
                                                                                    
                                                                                Ο Δήμαρχος Πατρέων


                                                                                   Κώστας Πελετίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου