ΠΑΤΡΑ : Εδω Πανεπιστήνιο


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ COVID 19 –ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Προσφέρονται ήδη τα θεωρητικά μαθήματα, το θεωρητικό μέρος των εργαστηρίων και προσομοιώσεις σε περιβάλλον Η-Υ με βάση το σύστημα που έχει δημιουργήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών και το οποίο βασίζεται στη χρήση λογισμικού τηλεδιάσκεψης και στην πλατφόρμα e-class, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν στη φοίτηση λόγω της επιδημίας Covid-19. 

Προκειμένου να έχουμε τις απόψεις των φοιτητών/-τριων για το σύστημα συνέχισης της εκπαιδευτικής λειτουργίας,  ώστε να καταγραφούν και να συνυπολογιστούν για τη συνέχιση αυτού του τρόπου λειτουργίας, για όσο διάστημα διαρκεί η επιδημία, διαμορφώθηκε ειδικό ερωτηματολόγιο.Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και για τη συμπλήρωσή του απαιτούνται λιγότερα από 5'. Οι φοιτητές/τριες μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, μέχρι σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, ώρα 16.00,  στο σύνδεσμο: https://fr.surveymonkey.com/r/Covid19Students. Η γνώμη τους είναι πολύ σημαντική για την αποτίμηση και τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας.


ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΣΠΙΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ»
Συνεργασία του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Λοιμώξεων του ΠΓΝΠ στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

Η διαθεσιμότητα ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού (personal protective equipment/PPE) για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίζεται εναντίον του κορωνοϊού είναι πλέον αρκετά περιορισμένη όχι μόνο στα Ελληνικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα αλλά και σε αυτά της Ευρώπης και των Η.Π.Α.
Όπως μπορεί να παρατηρηθεί από επίσκεψη Ιατρικών Διαδικτυακών τόπων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διεθνώς εκφράζει την αγωνία του για την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού.
Παίρνοντας έναυσμα από ανάλογες πρωτοβουλίες στην Βόρεια Ελλάδα (Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας και Διεθνές Πανεπιστήμιο) κατόπιν επικοινωνίας του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και διευθυντή του Τμήματος Λοιμώξεων του ΠΓΝΠ κ. Μάρκου Μαραγκού με τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γαλιώτη, του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, υπήρξε άμεση ανταπόκριση για τρισδιάστατη εκτύπωση προστατευτικής προσωπίδας (Face Shield).
Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκαν τα εργαστήρια Νανοτεχνολογίας & Προηγμένων Υλικών (Τμήμα Χημικών Μηχανικών) και Συνθέτων & Νανοδομημένων Υλικών (ITE/ IEXMH) του καθηγητή Κωνσταντίνου Γαλιώτη και η εταιρεία ADRINE με έδρα το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (Δρ. Παναγιώτης Παππάς, Δρ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος).
Το εγχείρημα αυτό έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της έλλειψης προμηθευτών και υλικών, καθώς και περιορισμού των μετακινήσεων. H συμμετοχή και η συμβολή όλων θα είναι καθοριστική για την έκβαση του αγώνα εναντίον του κορωνοϊού. http://www.chemeng.upatras.gr/el/announces/8605



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πατρών δίνει προτεραιότητα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning) και την μεικτή μάθηση (blended learning) για την επιμόρφωση υψηλής ποιότητας. Τα προγράμματα μεικτής μάθησης του ΚΕΔΙΒΙΜ συνδυάζουν δύο ή περισσότερα από τα παρακάτω είδη μάθησης:
  1. Διδασκαλία σε τάξη
  2. Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση (ευέλικτη μελέτη)
  3. Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση (μάθημα με καθηγητή σε εικονική τάξη)
  4. Κοινωνική Μάθηση
Τα Προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή είναι ανοιχτά σε αιτήσεις εκπαιδευόμενων είναι:
Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του ΚΕΔΙΒΙΜ: https://kedivim.upatras.gr/


«Εφυγε ο Μανώλης Γλέζος» - Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Πατρών
Στις 30 Μαρτίου 2020 έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος. Σύμβολο αγώνα καθ' όλη του τη ζωή, ο Μανώλης Γλέζος μίλησε δύο φορές στο ακροατήριο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η πρώτη ήταν στις 6 Μαρτίου 1996 κατά την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η δεύτερη επίσημη επίσκεψή του ήταν μαζί με τον συναγωνιστή του Απόστολο Σάντα, στις 27 Οκτωβρίου 2006. Φωτογραφίες από τις δύο αυτές επισκέψεις μπορείτε να βρείτε στην ενότητα του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Πατρών στην ψηφιακή συλλογή «Διογένεια».



ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ UP Web TV ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

·     Εκπομπή Μαγειρικής «ΚουζινUP 101»
Η εκπομπή μαγειρικής ΚουζινUP 101 του UP Web TVέχει στόχο να φέρει τους φοιτητές πιο κοντά στην υγιεινή διατροφή. Συμβουλές μαγειρικής για έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, τεχνικές, άφθονο γέλιο και πολύ φαγητό συνθέτουν το κλίμα της νέας αυτής εκπομπής. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου που επιθυμούν να πειραματιστούν μαγειρικά στην εκπομπή ΚουζινUP 101 μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής.

·     «Μένουμε σπίτι» με το Up Web TV
Το UpWebTv προτείνει στους φοιτητές εναλλακτικούς και μη τρόπους να μείνουν σπίτι ασφαλείς. «Μένουμε σπίτι» προκειμένου να προστατεύσουμε εμάς, αλλά και τους γύρω μας. Στόχος του συγκεκριμένου video είναι η προτροπή των νέων να παραμείνουν σπίτι προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στο σύνδεσμο:


Περιοδικό @Up τεύχος Μαρτίου 2020
Κυκλοφόρησε το τεύχος Μαρτίου του περιοδικού της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών @UP, στο οποίο μπορείτε θα βρείτε άρθρα για τον κορωνοϊό, για επιτυχίες φοιτητικών μας ομάδων, για τον πολιτισμό και την τέχνη. Μπορείτε να αναζητήσετε το περιοδικό σε ηλεκτρονική μορφή στο: https://www.upatras.gr/el/up


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ E-CLASS
Πραγματοποιήθηκε αναβάθμιση της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης eclass στην έκδοση OpeneClass 3.8. Η νέα έκδοση εκτός από αυξημένα επίπεδα ασφαλείας, προσφέρει και μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, όπως:
  • Συζητήσεις:
Δυνατότητα οργάνωσης των μηνυμάτων κατά χρονολογική σειρά ή ομαδοποιημένα.
Δυνατότητα αποστολής αρχείου.
  • Εργασίες: Δυνατότητα ορισμού εργασίας τύπου αλληλοαξιολόγησης (peer review).
  • Στατιστικά Μάθησης (learning analytics): νέο υποσύστημα
  • Ασκήσεις: Βελτιώσεις στην εμφάνιση των αποτελεσμάτων και στην εκτέλεση των ερωτήσεων της άσκησης.
  • Βελτιώσεις στο Ερωτηματολόγιο.
  • Βελτιώσεις στο Βαθμολόγιο.
  • Βελτιώσεις στην Ολοκλήρωση μαθήματος.
  • Βελτιώσεις στο Χαρτοφυλάκιο Χρήστη.
  • Νέα θέματα εμφάνισης.
Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία θα βρείτε στο https://www.upnet.gr/eclass


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου