ΠΑΤΡΑ : Τηλεδιάσκεψη για τη διέλευση του τρένου από την πόλη.


Πραγματοποιήθηκε χθές τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με θέμα τις εξελίξεις για τη διέλευση του τρένου από την πόλη.
Συγκεκριμένα, απασχόλησε η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, να ενεργοποιήσει παλιά εργολαβία που είχε ακυρωθεί και αφορά εργασίες για επιφανειακή διέλευση στο τμήμα Ρίο – Κανελλοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, έγινε ενημέρωση για το θέμα από τον Δήμαρχο και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων. Ο κ. Ν. Παπαδημάτος, χωρίς δική του ευθύνη, για τεχνικούς λόγους, δεν μπόρεσε να συνδεθεί και να συμμετέχει στη συζήτηση.

Στη συζήτηση εκφράστηκε για μία ακόμα φορά η επιμονή όλων των δημοτικών παρατάξεων στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Οκτωβρίου 2016, που απαιτεί:
-         Την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως Αγ. Ανδρέα – Νέο Λιμάνι – Νότιες Συνοικίες, πράγμα σύμφωνο με το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό.
-         Δημιουργία γραμμικού πάρκου στην επιφάνεια.
-         Να μη σταματήσει η λειτουργία του Προαστιακού έως το Ρίο.
Συμφωνήθηκε ότι θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να ασκηθεί πίεση για να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου