ΑΘΗΝΑ / ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ : Αυγερινοπούλου- Ευχαριστήριο προς Υπουργείο Παιδείας


Παροχή laptopsκαι tabletsστους μαθητέςπου τα έχουν ανάγκη
Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, ευχαρίστησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου,  Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που είχε υποβάλει προς το Υπουργείο Παιδείας και η κα Βουλευτής, για την παροχή laptops ή tablets προς τους μαθητές που δεν διέθεταν κάποια «έξυπνη συσκευή», ώστε να παρακολουθούν και αυτοί τα μαθήματά τους, όσο διαρκούν τα προγράμματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Η κα Βουλευτής είχε προτείνει, δε, την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων προς αυτό το σκοπό και την διανομή του σχετικού υλικού με εισοδηματικά κριτήρια.


Είχε ακόμα επικοινωνήσει με εταιρίες ηλεκτρονικών ειδών, όπως είχε ενημερώσει σχετικά με δελτίο τύπου στις 2 Απριλίου, ώστε και αυτές με τη σειρά τους να προβούν σε δωρεά προς το Υπουργείο και εν συνεχεία να διατεθεί προς χρήση στους μαθητές ο σχετικόςηλεκτρονικός εξοπλισμός. Είχε λάβει, δε, την διαβεβαίωση ότι και η κα Υπουργός εκινείτο προς αυτή την κατεύθυνση.

Πλέον, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε tablets για όλους τους μαθητές που δεν διαθέτουν κάποια «έξυπνη» συσκευή ώστε να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, μέσα από έναν συνδυασμό κονδυλίων του ΕΣΠΑ και δωρεών από σχετικές εταιρίες. Τα laptops θα διατεθούν σε όσους μαθητές τα έχουν ανάγκη μέσω των σχολείων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου