Έως τότε οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα μπούν σε τάξεις σε ολιγομελή τμήματα, πιθανότατα στις 11 Μαΐου αλλά στο τραπέζι είναι και η 18η του μήνα. Σύμφωνα με το Open οι τάξεις με 20-22 παιδιά θα "σπάσουν" σε τρία μικρότερα τμήματα με 7-8 μαθητές για να τηρηθούν στο μέγιστο δυνατόν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.
Το υπουργείο Παιδείας θα ήθελε μια παράταση του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό στο τραπέζι είναι ανοιχτό το σενάριο για έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς νωρίτερα. Θεωρείται πάντως πιθανότατο ότι τα σχολεία να ανοίξουν σταδιακά ανά περιοχή.
Άγνωστο παραμένει τι θα αποφασιστεί για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά, με πιθανό -ωστόσο- σενάριο να μην γίνουν φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών, ακόμη και να λήξει νωρίτερα το σχολικό έτος.
Σημειώνεται ωστόσο ότι ειδικοί επιμένουν ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν φέτος καθως ο μαθητικός πληθυσμός μπορεί να αποτελέσει "βόμβα" διασποράς του κορονοϊού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου