ΛΟΝΔΙΝΟ : Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον
Όπως έγινε γνωστό η κατάσταση του 55χρονου Τζόνσον επιδεινώθηκε και, κατόπιν συμβουλής της ιατρικής ομάδας που τον παρακολουθεί, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Σεντ Τόμας. Ο Βρετανός πρωθυπουργός φέρεται να έχει τις αισθήσεις του και να μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ προληπτικά, σε περίπτωση που χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη. Δύο δημοσιογραφικές πηγές, του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times, είπαν ότι το απόγευμα ο Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.
Εκπρόσωπος Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, σημείωσε πως η απόφαση να εισαχθεί στη ΜΕΘ ήταν της ιατρικής του ομάδας και συμπλήρωσε πως «είναι σε πολύ καλά χέρια».
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του σημειώνεται: «Από το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός λαμβάνει τη φροντίδα την γιατρών του νοσοκομείου Σεντ Τόμας, στο Λονδίνο, αφότου εισήχθη (σ.σ. στο νοσοκομείο) με επίμονα συμπτώματα της νόσου Covid-19. Το απόγευμα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μετά από εισήγηση της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου».
Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνεται πως «λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα και ευχαριστεί όλο το ιατρικό προσωπικό για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση».
Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας το απόγευμα της Κυριακής (5/4).
Το νοσοκομείο Σεντ Τόμας του Λονδίνου
Το νοσοκομείο Σεντ Τόμας του Λονδίνου AP
Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε κάνει μία ανάρτηση στα social media δηλώνοντας πως του κάνουν μερικά τεστ ρουτίνας και εκφράζοντας την καλή του διάθεση.
«Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια» αφού το νοσοκομείο Σεντ Τόμας έχει «κάποιο από το καλύτερο ιατρικό προσωπικό στον κόσμο».
«Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (…) Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας.
«Τρομερά θλιβερά νέα. Όλες οι σκέψεις της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σ’ αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο», είπε ο νέος ηγέτης των Εργατικών, ο Κιρ Στάρμερ.

Μήνυμα Μέι προς τον Τζόνσον

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του καθώς συνεχίζει να λαμβάνει φροντίδα στο νοσοκομείο», δήλωσε με tweet της η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. «Αυτός ο φρικτός ιός δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορεί να μολυνθούν. Όλοι μπορεί να τον μεταδώσουν», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου