ΠΑΤΡΑ : Συγκίνηση και θλίψη για τον Γιάννη Βουλδή


Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος του Γιάννη Βουλδή, με τα μηνύματα για την απώλεια του να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.


Ο νεαρός από το χωριό Ελληνικό που κατέβηκε στην Πάτρα για να εργαστεί αρχικά ως υπάλληλος σε φαρμακείο στις αρχές της δεκαετίας του ’80, κατόρθωσε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να κατακτήσει την νύχτα της αχαϊκής πρωτεύουσας.
Η αρχή έγινε με την γνωριμία του με τον επίσης υπάλληλο σε φαρμακαποθήκη Τάκη Γαλάνη όταν από κοινού αποφάσισαν να φτιάξουν το θρυλικό Πισίνα, το πρώτο μαγαζί στο Ρίο της Πάτρας.
 Ακολούθησε το Tiffany’s ένα επίσης θρυλικό μαγαζί για την Πάτρα και από τότε δεκάδες ακόμα. Το Pin up στα Ψηλαλώνια, το More Tiffany's, το Μαλιμπού στο Ρίο, το Alter Ego, το Κoo, η Αίγλη και το Τεκίλα.
Ποιος δεν θυμάται όλα αυτά τα μαγαζιά; Τα μαγαζιά του ήταν ποικίλης μορφής, ασχολήθηκε με όλες τις μορφές της εστίασης  από νυχτερινά καταστήματα, μπαρ και κλαμπ έως και καφετέριες, ενώ πριν από μερικά χρόνια είχε φτιάξει το Μπριζολοίνο.
Από τα καταστήματα του Γιάννη Βουλδή και του Τάκη Γαλάνη έχουν περάσει τουλάχιστον οι μισοί που ασχολούνται σήμερα με τον χώρο της εστίασης, είτε σαν εργαζόμενοι, είτε σαν θαμώνες, όπως σωστά έγραψε στο facebook ο Κώστας Μαραμένος.

Τα μηνύματα όμως που συγκινούν είναι κυρίως αυτά των παιδιών τότε που είχε στα μαγαζιά του.
Άνθρωπος του ρίσκου ο Γιάννης Βουλδής, όσο οξυδερκή επιχειρηματικό πνεύμα είχε, τόσο ήταν και το δαιμόνιο του πάνω στον κίνδυνο, μη φοβούμενος τις συνέπειες.
Ήταν «άρχοντας» όμως σε όλα του και το όνομα του θα μείνει χαραγμένο ως μία ξεχωριστή μορφή που πέρασε από τον χώρο της εστίασης, μεσουρανώντας εκεί για τουλάχιστον δύο δεκαετίες.
Έφυγε από καρκίνο σε ηλικία μόλις 59 ετών και άφησε πίσω του τη σύζυγο του, τον 20χρονο γιο του και τα αγαπημένα του αδέλφια Ανδρέα και Φώτη.
Η κηδεία του θα γίνει την Μεγάλη Τρίτη στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου Πατρών.
(Στις φωτογραφίες με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Στέλιο Αποστολόπουλο). 
 ***Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην εργαζόμενη του Δήμου Πατρέων, Αμαλία Γιαννακοπούλου για την απώλεια του συζύγου της, Γιάννη Βουλδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου