ΔΗΛΩΣΗ Θ. ΠΕΤΡΆΚΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ
Ο επικεφαλής  της  «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης  Πετράκος   με αφορμή τις εξελίξεις για τους βασικούς οδικούς άξονες (Καλαμάτα- Πύλος –Μεθώνη και Καλό Νερό – Τσακωνα ) δήλωσε :





1.       Για το Καλαμάτα-Πύλος – Μεθώνη: 
Είναι απαράδεκτη  η οποιαδήποτε κωλισιεργεία και καθυστέρηση -από οποιονδήποτε-τηςσυζήτησης και έγκρισης της ΜΠΕ του οδικού αξονα Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος -Μεθώνη ,από τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης ,με πρόσχημα τις δυσκολίες λόγω κορωνοϊού.   
Ειδικά όμως η στάση του κ. Νίκα είναι πολλαπλά απαράδεκτη . Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο  κ. Νίκας να ζητάει τρίμηνη παράταση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου διότι :α) Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ήδη αποφασίσει για τη χάραξη  του δρόμου πριν αρκετούς μήνες  και οφείλει ο κ. Νίκας να σέβεται τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και β) Δεσμεύτηκε ο  κ. Νίκαςστη συνεδρίαση της Μ. Δευτέρας ότι στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ  θα συζητηθεί το θέμα  αν πρέπει η όχι να ζητηθεί παράταση. Συνεπώς δεν έχει ούτε ηθικό ούτε πολιτικό δικαίωμα ο  κ. Νίκας να προτρέχει της απόφασης του ΠΕΣΥΠ .
Η «Αγωνιστική  Συνεργασία  Πελοποννήσου» ζητάει να συζητηθεί η ΜΠΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις καθορισμένες και νόμιμες προθεσμίες και να μην ζητηθεί καμία παράταση διότι οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να σημάνει παραπομπή του έργου στις καλένδες  με δεδομένες και τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία και το ΕΣΠΑ.
2.      Καλό Νερό – Τσακώνα και Πάτρα – Πύργος
α) Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να διαλύσει τις εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος και να τον δώσει δώρο στην κοινοπραξία της «Ολυμπίας Οδού» διότι και βλάβη δημιουργείται στο δημόσιο συμφέρον αφούτο δημόσιο (δηλαδή εμείς) θα  πληρώσει αποζημιώσεις στους εγκατεστημένους εργολάβους και νέα μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του δρόμου- καρμανιόλα θα έχουμε και οι χρήστες θα πληρώνουμε ακριβά διόδια όταν θα κατασκευαστεί. Ο υπουργός κ. Καραμανλής οφείλει να σεβαστεί τον ιδίο το νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου (Δεκέμβρης του 2013 έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων)και  προβλέπει ότι ο οδικός άξονας Πάτρα- Πύργος – Ολυμπία και Καλό Νερό – Τσακώνα θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο (με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους).
β)Επειδή το Καλό Νερό – Τσακώνα ξεχάστηκε πάλι καλώ για μια ακόμη φορά τον Περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή, να σταματήσουν  να λειτουργούν ως παρακολούθημα της κυβέρνησης και να απαιτήσουν την άμεση δημοπράτηση της κατασκευής και του οδικού υποέργου Καλό Νερό -  Τσακώνα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου