ΠΑΤΡΑ : Έργο SPARC- Ολοκληρώθηκαν τα Θεματικά Εργαστήρια του Επιμελητηρίου Αχαίας για την Πολιτιστική & Δημιουργική Βιομηχανία


 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν από το Επιμελητήριο Αχαΐας τα 3 Θεματικά εργαστήρια που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του έργου του έργου «SPARC» του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece –Italy 2014-2020». Τα εργαστήρια παρακολούθησαν έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση που απήυθυνε το Επιμελητήριο Αχαίας, επαγγελματίες ή μη, οι οποίοι δραστηριοποιούνται (ή επθυμούν να δραστηριοποιηθούν) στο τομέα της καρναβαλικής και πολιτιστικής δημιουργίας.

 Τα δύο πρώτα θεματικά εργαστήρια (στις Θεματικές ενότητες: 1-Νέες Τεχνολογίες στον Κλάδο της Δημιουργικής Βιομηχανίας  και 2-Βιώσιμη ανάπτυξη μέσω Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στο πεδίο του Πατρινού Καρναβαλιού)  πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας.  Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε  ο COVID-19, το Επιμελητήριο Αχαΐας  αποφάσισε την διεξαγωγή του 3ου εργαστηρίου (Θεματική ενότητα: Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες υνέργειες με άλλους Οικονομικούς κλάδους ) μέσω συνδυασμού σύγχρονης και ασύγχρονης απομακρυσμένης εκπαίδευσης με χρήση πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης, επιλογή η οποία έτυχε μαζικής αποδοχής από τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο.

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων τέθηκαν ζητήματα και προβληματισμοί τόσο σχετικά με το Πατρινό Καρναβάλι όσο και αναφορικά με τον τρόπο προσέγγισης της επιχειρηματικότητας στην Πολιτιστική και Δημιουργική Βιομηχανία και ειδικά γύρω από το θέμα του Καρναβαλιού. Επιπλέον, συνέβαλαν στην βελτίωση της γνώσης και στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον κλάδο της ΠΔΒ και με όλα τα τεχνολογικά μέσα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά για την επιχειρηματική τους δραστηριοποίηση στον κλάδο αυτό.
Η συμβολή των εργαστηρίων ήταν σημαντική για την προετοιμασία των συμμετεχόντων της επόμενης φάσης του έργου που αφορά στην ωρίμανση επιχειρηματικών ιδεών σε επιχειρηματικά σχέδια.
Λόγω του θετικού αντίκτυπου που άφησε η διοργάνωση των θεματικών εργαστηρίων από το Επιμελητήριο Αχαΐας (βάσει μέτρησης του βαθμού ικανοποίσης των συμμετεχόντων), η Διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο κάποια από αυτά να επαναληφθούν, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Στόχος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, είναι οι ιδέες να μοιράζονται και να εμπνέουν τόσο τα υφιστάμενα μέλη του όσο και δυνητικά μέλη που ψάχνουν το κίνητρο για να αναπτύξουν επαγγελματική δραστηριότητα, εξειδικευμένα στην περίπτωση αυτή στον κλάδο της Πολιτιστικής & Δημιουργικής Βιομηχανίας για την περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου