ΠΑΤΡΑ : Διαδικτυακή – εικαστική έκθεση


Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων κάνει γνωστό, ότι η προθεσμία υποβολής έργων από εικαστικούς δημιουργούς, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή στην διαδικτυακή – εικαστική έκθεση που διοργανώνει ο Οργανισμός, παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου.
Το κάλεσμα απευθύνεται σε εικαστικούς καλλιτέχνες – μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και Εκπαιδευτικούς Τέχνης, που είτε κατάγονται από την Πάτρα, είτε ζουν στην Πάτρα.
 Τα έργα θα  φιλοξενηθούν (αναρτηθούν) στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Δημοτικής Πινακοθήκης . Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Πολιτιστικού Οργανισμού, να βρίσκεται δίπλα στο λαό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο από την πανδημία, αποσκοπώντας να δώσει  μία νότα αισιοδοξίας, αναδεικνύοντας παράλληλα την καλλιτεχνική παραγωγή της πόλης μας.
Οι εικαστικοί δημιουργοί μέσα από το έργο τους μπορούν να συμβάλλουν να δοθεί το έναυσμα για σκέψη, αλλά και για δράση. Μπορεί να μένουμε στο σπίτι, να προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, όμως την ίδια στιγμή έχει μεγάλη αξία να παραμείνουμε δυνατοί και διεκδικητικοί!
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου με αφορμή το κάλεσμα συμμετοχής στην έκθεση, επεσήμανε ότι ,«μέσα από την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη έκθεση πιστεύουμε πως οι εικαστικοί καλλιτέχνες, μπορούν – αξιοποιώντας την τέχνη τους – να συμβάλλουν σημαντικά στην πραγματική ανάταση κι αισιοδοξία, στο να μην νιώσει κανείς μόνος του, στην έκφραση της αλληλεγγύης σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά και στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στους εργαζόμενους σε όλους εκείνους τους κλάδους που παραμένουν ανοιχτοί αυτό το διάστημα συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού μας….», «…Να αποτυπώσει καθένας μέσα από το χρωστήρα, το πενάκι, τη σμίλη του, με όποιο τρόπο έκφρασης επιλέξει τις σκέψεις, τα συναισθήματά του, τη διέξοδο και πως τη φαντάζεται, στέλνοντας το μήνυμα πως κανείς δεν είναι μόνος του, πως η δύναμη βρίσκεται στη συλλογική δράση και διεκδίκηση…»
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι εικαστικοί, που είναι εγγεγραμμένα μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και οι Εκπαιδευτικοί Τέχνης, που κατάγονται ή ζουν στην πόλη της Πάτρας.
  • Γίνονται δεκτές ψηφιακές φωτογραφίες ανάλυσης 300dpi από έργα όλων των ειδών των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική, ψηφιδωτό, κεραμική, αγιογραφία, φωτογραφία, κολλάζ, μικτές τεχνικές, ψηφιακές μορφές τέχνης, κ.ο.κ.). Ως προς τις προδιαγραφές για videoart, γίνονται δεκτά έργα σε μορφή Mp4, ανάλυσης τουλάχιστον 720p, μεγέθους κάτω του 1 GB και με προτεινόμενη κωδικοποίηση YouTube HD 720 ή 1080.
  • Κάθε έργο είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από τα στοιχεία του (Όνομα καλλιτέχνη, Τίτλος, Είδος/τεχνική) καθώς και από σύντομο βιογραφικό του καλλιτέχνη (σε αρχείο word  και με ανώτατο όριο τις 150 λέξεις).
  • Τα έργα μαζί με τα στοιχεία τους, καθώς και με τα βιογραφικά των καλλιτεχνών, αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: pinakothiki@patrasculture.gr με την ένδειξη: “Για τη διαδικτυακή έκθεση εικαστικών τεχνών του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων”,  μέχρι τις 10 Μαΐου 2020.
  • Κάθε Εικαστικός μπορεί να φέρει μέχρι πέντε έργα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. (εκτός Σαββατοκύριακου) με το γραφείο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου