ΑΘΗΝΑ / Δίκη Τοπαλούδη: Ενοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό

Ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ομαδικό βιασμό από κοινού κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στη δίκη Τοπαλούδη.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.


Πλέον, η διαδικασία συνεχίζεται με το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά ώστε να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών για τους δύο κατηγορουμένους για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από μέλη του ακροατηρίου.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει τη ενοχή των δύο κατηγορουμένων της υπόθεσης, του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του.

Οι δύο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου
την ώρα που εισερχόταν στη δικαστική αίθουσα.

Πριν από λίγο βγήκε από το δικαστήριο υποβασταζόμενη και οργισμένη η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, λόγω της αγόρευσης του συνηγόρου του 23χρονου Ροδίτη ο οποίος ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας και ανέφερε πως μακάρι η Ελένη να βρισκόταν στη ζωή.

«Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου. Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου», φώναξε η μητέρα της Ελένης και αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας και με το ακροατήριο να τη χειροκροτεί.

Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη οδηγήθηκε σε χώρο του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο καθώς ένιωσε αδιαθεσία.

Σημειώνεται ότι έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που φωνάζουν συνθήματα για την αδικοχαμένη κοπέλα.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου