Συνάντηση Παπαστεργίου-Ψωμά στα Τρίκαλα

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την αυτοδιοίκηση
Μία λίαν εποικοδομητική συνάντηση είχαν στο Δημαρχείο των Τρικάλων ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς και ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο Πέτρος Ψωμάς ταξίδεψε στη θεσσαλική πόλη με τη λήξη των περιορισμών στις μετακινήσεις και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αρμοδίως για τις πρωτοβουλίες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στην εποχή της πανδημίας και τις κινήσεις του Προέδρου σε σχέση με τις κατηγορίες δημοτών που πλήττονται και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στους Δήμους της χώρας μετά την καραντίνα.

Ο Πέτρος Ψωμάς ενημερώθηκε αναλυτικά για τις επαφές του Δημήτρη Παπαστεργίου με την κυβέρνηση και άλλους φορείς, για την διεκδίκηση και τη λήψη κονδυλίων και εργαλείων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών της εποχής καθώς και για την αξιοποίηση προσφορών ιδιωτών προς όφελος της αυτοδιοίκησης β’ βαθμού και την άμεση, δίκαιη και οργανωμένη κατανομή αυτών στους Δήμους. Η συζήτηση ανέδειξε τον συγκροτημένο τρόπο λειτουργίας του οργάνου και το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των Δημάρχων της χώρας που ο νέος Πρόεδρος έχει εισαγάγει και αξιοποιεί.
Η συζήτηση κινήθηκε και γύρω από συγκεκριμένα αυτοδιοικητικά θέματα και τους σχετικούς χειρισμούς. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον επικεφαλής του σπιράλμια σειρά από τοπικές καινοτομίες που εφαρμόζονται στην έξυπνη πόλη των Τρικάλων από μια σύγχρονη Δημοτική Αρχήπου δίνει έμφαση στην εξυπηρέτηση των δημοτών, βελτιώνει την καθημερινότητα, υιοθετεί νέες ιδέες, αγκαλιάζει ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Παράλληλα, μία γρήγορη ξενάγηση στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Τρικκαίων, απέδειξε πώς διαρθρώνει την επικοινωνία του ένας Δήμος που δεν φοβάται την αντίθετη άποψη, που δημοσιοποιεί και αναρτά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του και που λειτουργεί ανοικτά.
«Είναι πάντα χαρά μου να συζητώ με τον κύριο Δήμαρχο» δήλωσε ο Πέτρος Ψωμάς, αμέσως μετά τη συνάντηση, συμπληρώνοντας πως «παρακολουθώντας επί χρόνια τον τρόπο πολιτεύεσθαι του Δημήτρη Παπαστεργίου, συνειδητοποιώ πως ακολουθεί πιστά το μοντέλο διοίκησης που και το σπιράλ επικροτεί: διοίκηση στηριγμένη σε γνώση, λογική και σύνεση, με ανοικτό πνεύμα, διάθεση συνεργασίας, συνεχή επαφή με την κοινωνία, υπηρετώντας το όνειρο μιας ανεξάρτητης και αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης. Παραμένουμε σε διαρκή επαφή μαζί του, μελετάμε τις πρωτοβουλίες και αποφάσεις του, εμπνεόμαστε από τις πρακτικές του και προσβλέπουμε σε πιο στενή και θεσμική συνεργασία στο απώτερο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου