Με θειικό οξύ, δηλαδή βιτριόλι, επιτέθηκε στην 34χρονη η μαυροφορεμένη γυναίκα την ώρα που έμπαινε στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα. Πρόκειται ιδιαίτερα επικίνδυνη ανόργανη καυστική ουσία, που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και δεν πωλείται στο εμπόριο.Αυτό είναι το πόρισμα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι οποίες επαλήθευσαν το «όπλο» της μυστηριώδους γυναίκας.

Πλέον, μετά την επιβεβαίωση από τις εργαστηριακές εξετάσεις, οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να βρουν από πού μπορεί να προμηθεύτηκε το βιτριόλι, ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο μέσω οδηγιών από το διαδίκτυο να το παρασκεύασε μόνη της.

 Η μαρτυρία πρώην αστυνομικού
Στο μεταξύ, η αστυνομία έχει στη διάθεσή της μια νέα μαρτυρία, ενός πρώην αστυνομικού που σύχναζε δίπλα από την επιχείρηση, που αφορά την δράστρια της επίθεσης.
Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι για πέντε ημέρες πριν την επίθεση, έβλεπε μία μελαχρινή γυναίκα να βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή. Όπως τόνισε, η εν λόγω γυναίκα κινείτο ύποπτα.

Η ποσότητα καυστικού υγρού ήταν τέτοια που μπορεί να της κόστιζε τη ζωή

Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο τα κίνητρα πίσω από την άγρια επίθεση με βιτριόλι να ήταν επαγγελματικά άφησε ανοιχτό ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο MEGA.
Σημείωσε μάλιστα πως η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν τέτοια που η δράστις είχε αποδεχτεί και το ενδεχόμενο να αφαιρέσει τη ζωή της 34χρονης.
«Πιστεύω ότι η επίθεση σε βάρος μου δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή» υποστήριξε εξάλλου η άτυχη γυναίκα μιλώντας στο δικηγόρο της.
«Μπορεί το άτομο που μου επιτέθηκε να πίστευε κάτι για μένα χωρίς, όμως, να ισχύει. Εκτιμώ, ότι γνώριζε τον χώρο στον οποίο εργαζόμουν και αυτό το κατάλαβα από τον τρόπο που κινήθηκε» σημείωσε η 34χρονη.
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Λύτρας, η πελάτης του ποτέ δεν ανέφερε ότι η επίθεση που δέχθηκε σχετίζεται με τον χώρο εργασίας. «Επειδή δεν είχε κάποια διαφορά που να σχετίζεται με την προσωπική της ζωής, σκέφτηκε μήπως κάποια είχε εμμονή μαζί της για άσχετο λόγο, αλλά γνώριζε πάρα πολύ καλά το χώρο της εργασίας της» τόνισε, προσθέτοντας πως ακόμα και αν η επίθεση δεν σχετίζεται με τον χώρο εργασίας της 34χρονης, η δράστις φαίνεται πως «είχε εποπτεύσει το χώρο, το είχε προσχεδιάσει πολύ καλά, γνώριζε καταστάσεις αλλά και πως πρέπει να διαφύγει».