ΗΛΕΙΑ : Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Δημοτικό Σχολείο της Ν. Μανωλάδας


ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ»

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας στην Π.Ε Ηλείας, άρχισε σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, με την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέσα στην επόμενη διετία, θα βρεθούμε πάλι στον ίδιο χώρο για να παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία ένα νέο και σύγχρονο σχολείο, όπως αξίζει σε όλα τα παιδιά της περιοχής».
 
Το παλαιό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου, μετά τον σεισμό του 2008 κρίθηκε επικίνδυνο και κατεδαφιστέο. Έκτοτε, οι  μαθητές και εκπαιδευτικοί φιλοξενούνταν σε λυόμενο συγκρότημα που αναπτύχθηκε εντός του προαύλιου χώρου του σχολείου. Η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ανέγερσή του νέου Δημοτικού Σχολείου – που είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» - αποτελούσε βασική προτεραιότητα στο πρόγραμμά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έτσι, η Περιφερειακή Αρχή, με τη συνεργασία της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε», κατάφεραν να «τρέξουν» τις διαδικασίες για την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου, στη θέση του οποίου θα ανεγερθεί το νέο σχολικό κτίριο.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο σχολείο θα έχει έξι αίθουσες διδασκαλίας (συνολικής επιφάνειας 1.701,26 τ.μ.), ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 3,1 εκατ. ευρώ και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τα 2 έτη.
«Είναι μια σημαντική μέρα για τον εκπαιδευτικό χάρτη της Π.Ε Ηλείας και τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.  Μαζί με τον Δήμαρχο κ. Λέντζα αρχίζουμε την αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση ενός σχολείου, που περίμενε 15 χρόνια η τοπική κοινωνία και με την ολοκλήρωσή του θα αποτελεί στολίδι για την περιοχή. Το έργο αυτό είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από πριν, αλλά με την δική μας υπερπροσπάθεια σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α.Ε θα τρέξει ακόμα πιο γρήγορα», δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, δήλωσε: «Η ανέγερση ενός σχολείου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής ήταν αίτημα όλης της περιοχής. Με την βοήθεια των ΚΤΥΠ Α.Ε, την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Φαρμάκη, του κ. Γιαννόπουλου, αλλά και όλης της Περιφέρειας, ξεπεράσαμε τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που προέκυψαν. Δικό μας μέλημα είναι η επίσπευση των διαδικασιών ώστε να παραδώσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα αυτό το σχολείο στα παιδιά μας».
Παρόντες στην κατεδάφιση, ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Έργων, Αθανάσιος Μαυρομμάτης, Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Π.Δ.Ε Γιώργος Σύρμος. Επίσης, εκτός του Δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών Κώστας Βαρβαρέσος και Παιδείας Πέτρος Ανυφαντής, ο πρόεδρος της Τ.Κ Ξενοφώντας Ανδρέου καθώς επίσης αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου.
ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ
Ακολούθησε αυτοψία του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών στο έργα «Συντήρηση παλαιάς Ε.Ο Πατρών - Πύργου στα όρια της Π.Ε Ηλείας» και «Συντήρηση οδικών αξόνων και συνδετήριων τμημάτων, από Κατάκολο – Άγιο Ανδρέα – Σκουροχώρι – Μυρτιά προς Άγιο Ηλία και Δουνέικα – Αμαλιάδα»  που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της βόρειας Ηλείας. Ενημερώθηκαν για την πορεία τους από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας, Μιχάλη Καλογερόπουλο, με τον οποίο ο κ. Μαυρομμάτης είχε συνεργασία στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας όπου έλαβε αναλυτική ενημέρωση για τα εκτελούμενα έργα στην Ηλεία.
Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη ολοκληρώθηκε με αυτοψία στον χώρο ανέγερσης του νέου Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας, ενώ με τον Δήμαρχο κ. Λέντζα συζήτησαν λεπτομέρειες για την ανέγερση του νέου Γενικού Λυκείου Λεχαινών, η σύμβαση κατασκευής του οποίου υπεγράφη τον περασμένο Φεβρουάριο. Είναι  προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται επίσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020» με δικαιούχο την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου