ΠΑΤΡΑ : Εκδήλωση τιμής και μνήμης


Ο Δήμος  Πατρέων καλεί τον λαό και την νεολαία της  Πάτρας, το Σάββατο 9 Μαΐου 2020 στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των Αγωνιστών της Αντίστασης  που απαγχονίστηκαν εκεί στις  9 Μαΐου 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, κατάθεση στεφάνων και αντιστασιακούς ύμνους.


*Η Ανυπότακτη Πολιτεία τιμά την μνήμη των νεκρών αγωνιστών, τιμά την μνήμη της Εθνικής Αντίστασης. Και φέτος όπως κάθε χρόνο θα είμαστε στα Ψηλά Αλώνια το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 10 30, στην εκδήλωση που πραγματοποιεί ο Δήμος Πατρέων. Οι απαγχονισμένοι συμπολίτες μας στα πεύκα της πλατείας, θυμίζουν την φασιστική αγριότητα των δυνάμεων Κατοχής και των ντόπιων δωσίλογων συνεργατών τους. Λίγους μήνες πριν την απελευθέρωση της πόλης από τα ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ. Η μνήμη και η τιμή της πόλης είναι καθήκον, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.
Το Συντονιστικό Γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας

 *Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα απαραίτητα  μέτρα προφύλαξης και προστασίας από τον κορωνοϊό (απόσταση, μάσκες, διάρκεια της εκδήλωσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου