ΠΑΤΡΑ : ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Προς τους Βουλευτές Αχαΐας
Κοινοποίηση:  Πρωθυπουργό της Ελλάδος
Υπουργείο Ανάπτυξης
                     Υπουργείο Εργασίας
                     Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευταί,

Πιστεύουμε, και η σημερινή εικόνα στο κέντρο της Πάτρας το επιβεβαιώνει, πως η μη συνολική επανεκκίνηση της αγοράς λιανικής εκτός Αθηνών δεν συμβάλει στον στόχο της αποφυγής του συνωστισμού. Αντιθέτως παρατηρείται έντονος συνωστισμός στις λίγες επιχειρήσεις που είναι ανοικτές.

Το άνοιγμα επίσης μέρους τις αγοράς αποτελεί επιπλέον πλήγμα για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και ευνοεί φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Όπως αντιλαμβάνεστε η μη πώληση ειδών που δεν ανήκουν στους κύριους ΚΑΔ των ανοικτών επιχειρήσεων είναι δύσκολο έως αδύνατον να ελεγχθεί. Το φαινόμενο  το έχουμε ζήσει και όλο αυτό το διάστημα με την πώληση πέραν των τροφίμων από τις μεγάλες αλυσίδες super market ειδών ένδυσης, υπόδησης, οικιακών συσκευών κλπ.
Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε να επανεξετασθεί το μέτρο και να επιτραπεί για την πόλη των Πατρών και γενικά για την επαρχία άμεσα το συνολικό άνοιγμα της αγοράς. Ζητάμε ακόμη την ενεργή υποστήριξή σας στην διεκδίκηση των ουσιαστικότερων και γενναιότερων αναγκαίων μέτρων για την επιβίωση των τοπικών  μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για την στήριξη των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας τους.

Μετά τιμής,
Ο Πρόεδρος

Ζαφειρόπουλος Κων/νος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μακρής Ευθύμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου