ΠΑΤΡΑ : Η δημοτική Αρχή συμμετείχε...


 


σήμερα και στήριξε την κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την οποία διοργάνωσαν   τα μέλη του Σωματείου επαγγελματιών μουσικών Δυτικής Ελλάδας και το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Στη συγκέντρωση την δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Καρναβάλι – Πάτρας Ήρα Κουρή.
Η συμμετοχή των δομών  Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων στη σημερινή κινητοποίηση, έρχεται ως συνέχεια της κοινής δήλωσης  συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού, που εξέδωσαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς «Καρναβάλι Πάτρας, με την οποία εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη  τους στον αγώνα και το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν θέσει για την ενίσχυση όλου του φάσματος των καλλιτεχνών, οι οποίοι επλήγησαν από τη  λήψη των αναγκαίων μέτρων περιορισμού που επέβαλλε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του covid-19.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν  εργαζόμενοι στον χώρο των Τεχνών στην Πάτρα, (ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, τραγουδιστές, τραγουδοποιοί, χορογράφοι, δάσκαλοι χορού, κουκλοπαίχτες, καραγκιοζοπαίχτες, ακροβάτες, ιδιοκτήτες θεάτρων, σχολών χορού) και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα .
Κυρίαρχο αίτημα της κινητοποίησης ήταν, να αντιμετωπίσει η πολιτεία τους ανθρώπους της τέχνης, του θεάματος και του ακροάματος γενικότερα,  ως εργαζόμενους που επλήγησαν και θα συνεχίσουν να πλήττονται μέχρι και την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων. Ένα από τα κύρια αιτήματα είναι η άμεση καταβολή επιδόματος ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους και άμεση - καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου