ΠΑΤΡΑ : Οι παρεμβάσεις της "Ώρα Πατρών" μέχρι τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για δεύτερη φορά η δημοτική αρχή του κ. Πελετιδη αρνείται τις ανοιχτές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου προβάλλοντας αναίτιες τεχνικές δυσλειτουργίες. Την ίδια ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβούλιου της Αθήνας με ζωντανή μετάδοση και τη χρήση του ίδιου λογισμικού.
Οι ερωτήσεις του επικεφαλής της «Ώρα Πατρών» Γιώργου Ρωρου σχετικά με την εργολαβία του ΑΣΟ για το αν τα πιστοποιητικά είναι σε ισχύ και ποτέ θα προχωρήσει η συμβασιοποίηση των μουσικών από τον Πολιτιστικό Οργανισμό.
Οι ερωτήσεις του Γιάννη Τσιμπούκη αφορούσαν 3 θέματα:

1. Διάβρωση της παραλιακής ζώνης του Αγίου Βασιλείου και άλλων παραλιακών ζωνών της πόλης
2. Η αξιοποίηση ιαματικών λουτρών των Αραχωβιτίκων
3. Αν απηχούν τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής οι χαρακτηρισμοί της κας Κουρη για τα καρναβαλικά γκρουπ
Για το σύνολο των ερωτήσεων η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση.
Επίσης ο επικεφαλής της «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ» Γιώργος Ρώρος εξέφρασε αμφιβολίες για το κατεπείγον του θέματος του τεχνικού προγράμματος του ΣΥΔΙΣΑ, το οποίο ήρθε μία ώρα πριν την συνεδρίαση και ζήτησε, να ολοκληρωθεί με ψήφιση το θέμα στην Τετάρτη που θα γίνει νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εξέφρασε την ένσταση ότι στον προϋπολογισμό του ΣΥΔΙΣΑ υπάρχει πρόβλεψη με πόσα 24.800 ευρώ, στα όρια των απευθείας αναθέσεων, 8 τον αριθμό.

Κατά τη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του ΣΥΔΙΣΑ ο κ. Κορδάς έκανε λόγο για «αστεία η εικόνα της αντιπολίτευσης» ενώ η δημοτική αρχή είχε πλήρη ενημέρωση και για το θέμα του ΣΥΔΙΣΑ. Ο Γιώργος Ρώρος έκανε λόγω για ψήφιση με παραταξιακό πρόσημο και οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν προλάβει να μελετήσουν το 18σέλιδο προϋπολογισμό με τεχνικούς όρους. Επίσης, ο Γιώργος Ρώρος είπε ότι «χτίστηκαν» δημοτικές καριέρες με το θέμα της Ξερόλακκας, κάνοντας μικροπολιτική. Είναι απαράδεκτο να έρχονται σοβαρά θέματα για την πόλη μια ώρα πριν τη συνεδρίαση.  

Επιβεβαιώθηκε η άποψη της "Ώρα Πατρών" ότι ήταν ανέφικτο να συζητηθεί και να ψηφιστεί το τεχνικό πρόγραμμα σήμερα κατά τον τρόπο που εισήχθη στη συνεδρίαση και μετά 4 ώρες άκαρπης και ατέρμονης συζήτησης αποδέχτηκαν την πρόταση μας για αναβολή και ψήφιση την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου