Σε καθεστώς μερικής επαναλειτουργίας από την Δευτέρα 15 Ιουνίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών.


 Η επαναλειτουργία αφορά την υπηρεσία δανεισμού και επιστροφής βιβλίων. Για το τμήμα του αναγνωστηρίου, ισχύει μέχρι νεωτέρας η αναστολή λειτουργίας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως προς την επιβολή μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19.
Η βιβλιοθήκη της οποίας όλα τα βιβλία και οι χώροι έχουν απολυμανθεί, θα λειτουργήσει με περιορισμένο ωράριο για το κοινό και μόνο για δανεισμό και επιστροφή βιβλιακού υλικού από τις 8:00 το πρωί  έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.




Σε ότι αφορά την υπηρεσία δανεισμού, απαγορεύεται η πρόσβαση των χρηστών στα ράφια λόγω στενότητας τον χώρου, ενώ η εξυπηρέτηση θα γίνεται αποκλειστικά από το αρμόδιο προσωπικό.
Προκειμένου να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία καλό είναι όσοι οι οποίοι επιθυμούν δανεισμό υλικού από τη βιβλιοθήκη, να επισκέπτονται τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης στη διεύθυνση httρs://patrαslibrαry.openαbekt.gr/ και να δημιουργούν λίστα επιθυμιών για δανεισμό.
Στη συνέχεια επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τους υπαλλήλους ή στέλνοντας την λίστα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο patraslibrary.gmail.com, θα γίνεται η απαιτούμενη επεξεργασία και θα ορίζεται ραντεβού για την παραλαβή τον υλικού επιστρεφόμενού ή/και δανειζόμενου. Το όριο δανεισμού βιβλίων από τρία αυξάνεται στα πέντε .
Για την ασφάλεια τον κοινού, το υλικό το οποίο επιστρέφεται από τούς χρήστες θα παραμένει σε «καραντίνα» για τουλάχιστον 72 ώρες και μετά θα προωθείται στα ράφια ή προς δανεισμό.
Δεδομένου ότι το αναγνωστήριο θα παραμείνει κλειστό, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή με email και να προωθούν το αιτήματά τους με σκοπό την απομακρυσμένη εξυπηρέτησή τους, στο πλαίσιο πάντα των κανόνων χρήσης του υλικού, σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση τον επιτρεπόμενου αριθμού των ατόμων το οποία μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στη βιβλιοθήκη, τηρώντας πάντα την απόσταση των 2μέτρων, απαιτείται αποστολή email ή τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδια τμήματα (Παιδικό, Παράρτημα Φωκαίας και Κεντρική Βιβλιοθήκη).
Οδηγίες προς το κοινό
Σύμφωνα με τις οδηγίες τον Ε®ΔΥ οι αναγνώστες μας οφείλουν:
Να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη, εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας να αναζητούν με το προσωπικό μας εναλλακτικές λύσεις.
Κατά την επίσκεψη τους στο κτίριο να έχουν μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα, υγιεινής, ακολουθώντας και τις συστάσεις του προσωπικού.
Όλες οι ρυθμίσεις λειτουργίας και εξυπηρέτησης κοινού αναρτώνται στον δικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης και στην είσοδο του κτιρίου.
Η Βιβλιοθήκη θα επαναξιολογεί τα δεδομένα και ενδεχομένως Θα τροποποιεί τις οδηγίες με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Κεντρική Βιβλιοθήκη: 2610224813,12χ: 2610623873 Παράρτημα φωκαίας:2610312745, fαχ:2610312746 Παιδικό τμήμα: 2610226792 email: patraslibrary@gmaίl.cοm Ηλεκτρονικός κατάλογος: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου