ΠΑΤΡΑ : «Πεθαίνουν» τα ταξί - Στο 80% η πτώση μετά την πανδημία

Έπιασε "πάτο" ο κλάδος των οδηγών ταξί και το κακό που έχει ξεκινήσει από τα χρόνια της κρίσης, ήρθε για να δέσει με το "κραχ" που έφερε στην οικονομία ο κορωνοϊός.

Η άρση των μέτρων, η παύση της καραντίνας, το πράσινο φως για την κυκλοφορία, δεν έδωσαν καμία ανάσα στον κλάδο. Η κίνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου οδηγών ταξί, Παναγιώτη Σκέντζο, είναι μετά το τέλος της πανδημίας σε επίπεδο κάτω του 80% από ότι ήταν πριν από αυτή.




 
Πριν από αυτή οι οδηγοί μιλούσαν για μεγάλη αναδουλειά. Φανταστείτε τι γίνεται τώρα με 80% πτώση της ήδη κακής κατάστασης που υπήρχε πριν. «Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τον κλάδο. Η πτώση της κίνησης στα ταξί είναι μεγάλη και δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα από το διάστημα της πανδημίας».
Το μέτρο που υπήρχε αρχικά με τον έναν επιβάτη μέσα σε κάθε κούρσα έπαιξε σίγουρα ανασταλτικό ρόλο στην ανάκαμψη. Όμως τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν και τόσο, ακόμα και όταν δόθηκε το "πράσινο φως" για δεύτερο επιβάτη σε κάθε κούρσα.
Μικρή ήταν και η ανάσα που πήρε ο κλάδος από το άνοιγμα των εμπορικών μαγαζιών και αυτών της εστίασης. Υπήρξαν ορισμένες ημέρες που τα ταξί κινήθηκαν, όμως, τίποτα δεν στάθηκε αρκετό για να αλλάξει το γενικό συμπέρασμα.
«Ζητούμε τη βοήθεια της πολιτείας και του κράτους. Να δοθεί ένα επίδομα σε κάθε επαγγελματία για όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας που στοίχισε σημαντικά στον κλάδο. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει καμία ουσιαστική βοήθεια» αναφέρει ο κ. Σκέντζος.
Αλλάζουν αμάξι λόγω 20ετίας
Το πρόβλημα της πτώσης της κίνησης και της αναδουλειάς έρχεται να συνδυαστεί με την αλλαγή του οχήματός τους που θα πρέπει να κάνουν βάση νόμου, οι περισσότεροι από αυτούς.
«Το 60% με 70% των οδηγών ταξί θα πρέπει να αλλάξει τη νέα χρονιά το όχημά του αφού κλείνει εικοσαετία.
Ζητούμε επιδότηση από το κράτος και ταυτόχρονα να μας δοθεί δύο χρόνια παράταση, ώστε να έχουμε τον χρόνο μπροστά μας να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση των οχημάτων.
Με λίγα λόγια ζητούμε από το κράτος μια φορά έστω να βοηθήσει και εμάς τους οδηγούς ταξί. Είμαστε σε αδιέξοδο» καταλήγει ο κ. Σκέντζος.
πηγή  dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου