ΑΠΩΛΕΙΑ : Το ΙΝΑΔΕ για τον Γιάννη Ταλούμη


Με πραγματική θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε.) πληροφορήθηκαν τον θάνατο του αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Γιάννη Ταλούμη, που υπήρξε και από τα Ιδρυτικά μέλη του.
Άνθρωπος δημιουργικός, δραστήριος και καινοτόμος, ο Γιάννης Ταλούμης πίστευε ακράδαντα στην τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας και από την άποψη αυτή υπήρξε πρωτεργάτης των Δικτύων στην Ελλάδα. Πίστευε επίσης στις γεωγραφικές αρετές και στο ανθρώπινο κεφάλαιο της Δυτικής Ελλάδας και όχι λίγες φορές είχε δηλώσει ότι η περιοχή αυτή μπορεί να γίνει μια από τις πρώτες πηγές γνώσης, καινοτομίας και δια βίου μάθησης στην Ευρώπη και σίγουρα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.   Προς την επίτευξη του στόχου αυτού, ο Γιάννης Ταλούμης είχε αφιερώσει και ένα μέρος των δραστηριοτήτων του.
 
Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, ο αποβιώσας είχε στηρίξει και την πολύ πετυχημένη ιδιωτική επαγγελματική του δραστηριότητα, ιδιαίτερα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, που ήταν η μεγάλη του προτεραιότητα.
Ήταν επίσης αντιπρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου «Ακρόπολις» και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε),στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών του οποίου συμμετείχε με επιτυχία. 

O Γενικός Γραμματέας του ΙΝΑΔΕ Φωκίων Ζαΐμης, ανέφερε με μεγάλη θλίψη τα εξής:
Έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος σπάνιος και χαρισματικός. Για τον Γιάννη ότι και να πω θα ήταν περιττό διότι το έργο του και η οικογένεια του είναι ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση από εμάς του λίγο νεώτερους που τον γνωρίσαμε από πολύ κοντά. Ένας άνθρωπος μαχητικός, οραματικός, δημιουργικός, οργανωτικός αλλά κυρίως συναισθηματικός και ταυτόχρονα πραγματιστής. Ένας άνθρωπος που αυτό που έλεγε πάσχιζε να το πραγματοποιήσει και πολλές φορές κατάφερε να δημιουργήσει εκεί που άλλοι ούτε κατά διάνοια επιχειρούσαν. Γνώστης της παγκόσμιας τεχνολογίας στις τηλεπικοινωνίες σχεδίασε και υλοποίησε δίκτυα τηλεπικοινωνιών για πανεπιστήμια, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Κυρίως όμως ήταν η ραχοκοκαλιά και ο εμπνευστής των ''ανθρωπίνων'' δικτύων σε εταιρείες και φορείς.
Φίλε Γιάννη, μας ενέπνευσες μας αγάπησες και σε αγαπήσαμε βαθιά. Η ενέργειά σου θα παραμείνει διάχυτη και λαμπερή. Μας δίδαξες πολλά αλλά το κυριότερο ότι πρέπει να οραματιζόμαστε και να προσπαθούμε να ζούμε με χαμόγελο αλλά και με σκληρή δουλειά χωρίς όμως να ξεχνούμε την ιδιωτική μας ζωή τους φίλους και τις οικογένειες μας. Παρακαταθήκη το έργο σου αλλά και η σπουδαία οικογένεια σου. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην εξαιρετική Αλίκη και στους λεβέντες Δημήτρη και Τηλέμαχο
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΝ.Α.Δ.Ε. και τα μέλη του απευθύνουν στα μέλη της οικογενείας του Γιάννη Ταλούμη τα πιο θερμά συλλυπητήριά τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου