ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Άμεση αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων


Επί τόπου έσπευσε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των  Πελοποννησίων μόλις μαθεύτηκε η καταστροφή του βάθρου του  μνημείου του έφιππου ανδριάντα του Κολοκοτρώνη στον τόπο γέννησης του, στο Ραμοβούνι .
Την ίδια ημέρα, Δευτέρα 15 Ιουνίου  ακολούθησαν συναντήσεις με τη Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Παναγιώτα  Γεωργακοπούλου , στο Μελιγαλά και με τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου , κ. Ευστάθιο Αναστασόπουλο , στην Καλαμάτα. 



Η αντιπροσωπεία των Πελοποννησίων επεσήμανε την τεράστια αξία και σημασία του μνημείου για την τοπική κοινωνία  αλλά και για όλη την Ελλάδα και ζήτησε από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης να προστατεύσουν το μνημείο αλλά και να το αναδείξουν. Εκτός από την αποκατάσταση του βάθρου  του μνημείου που εφθάρη, επιβάλλεται και ζητήθηκε η συντήρηση,  με επιστημονικό τρόπο, του ορειχάλκινου γλυπτού. Για το σκοπό αυτό προτάθηκε η συνεργασία με αντίστοιχο πανεπιστημιακό τμήμα. Επίσης , κρίνεται απαραίτητη η συντήρηση του βάθρου του μνημείου , η προστασία του χώρου  με ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας,  ο φωτισμός του μνημείου και η συντήρηση της πρόσβασης στο μνημείο
Όλοι συμφώνησαν για την προτεραιότητα  της υπόθεσης  και για την ανάγκη ανάδειξης του μνημείου σε τοπόσημο της περιοχής. Συμφώνησαν όλοι επίσης στην ανάγκη κοινής δράσης.
Στην αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των Πελοποννησίων συμμετείχαν τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης Δημήτριος Κατσούλας από το Γαλάτσι  Αττικής, Αντώνιος Γυφτόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, Ιωάννης Αλειφέρης από τη Λάρισα , Κώστας Πεθαίνος από τη Λειβαδιά  και Γιάννης Λιαμπότης από την Αρτέμιδα Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου