ΠΑΤΡΑ : Αποδοχή δωρεάς μουσικών οργάνων και άλλων αντικειμένων του Μπάμπη Γκολέ


Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού, η πρόταση αποδοχής της δωρεάς μουσικών οργάνων και άλλων προσωπικών αντικειμένων του λαϊκού καλλιτέχνη Μπάμπη Γκολέ , από την αδελφή του Θεώνη Γκολέ
Πρόκειται για 51 μουσικά όργανα , μεταξύ των οποίων, ξύλινες κιθάρες (προϊόν ιδιοκατασκευών), μαντολίνα, μπουζούκια τρίχορδα, επιτραπέζιες κιθάρες, μπαλαλάϊκες, τζουράδες, χάλκινα πνευστά, ξύλινα αρμόνια, ούτι αραβικής τεχνοτροπίας, μπάντζο μεταλλικό και ξύλινο, ούτι τουρκικής τεχνοτροπίας, κιθαρόνι, τρομπέτα χάλκινη, ακορντεόν τούρκικο (ξύλινο), μεταλλόφωνο, ψαλτήρι (Βυζαντίου) ξύλινο, σαντούρι, παλαιό σαντούρι, πιανάκια, τετράδια μουσικής, και τιμητικές πλακέτες.

Είχε προηγηθεί η διαδικασία καταγραφής από την διοίκηση και τους εργαζόμενους στον Πολιτιστικό Οργανισμό, των μουσικών οργάνων και της βιβλιοθήκης του Μπάμπη Γκολέ. Ο Δήμος Πατρέων θα διαθέσει κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όπου θα φιλοξενήσει τα σχετικά εκθέματα.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού  Δήμου Πατρέων, ευχαριστεί θερμά την Θεώνη Γκολέ, η οποία προτίθεται το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει στην προσφορά και άλλων προσωπικών αντικειμένων και μουσικών οργάνων του αείμνηστου λαϊκού καλλιτέχνη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου