ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Για την αγωγή σε βάρος του Πνευματικού Κέντρου


Την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του Πνευματικού Κέντρου ο πρώην πρόεδρός του Κώστας Γκόγκος και με την οποία διεκδικεί το ποσό των 30.000 ευρώ συζήτησε στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Η Διοίκηση θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Πνευματικού Κέντρου, τόνισε κατά την διάρκεια δηλώσεων που έκανε η Πρόεδρός του Ελένη Ακονίδου.

Η αγωγή του κ. Γκόγκου κατατέθηκε στο τέλος Μαΐου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.
Μ’ αυτή διεκδικεί αποζημίωση για τρία συνολικά έτη, παρά την απόφαση του Επιτρόπου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι δεν εδικαιούτο αποζημίωση.
Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο έγινε καταλογισμός σε βάρος του και ζητείται η επιστροφή του ποσού των 10.000 που είχε λάβει ως αποζημίωση το 2016.
Η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου σε δήλωσή της ανέφερε:
«Το Διοικητικό μας Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση συζήτησε ένα θέμα διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Πρόκειται για την αγωγή που έγινε σε βάρος του Πνευματικού Κέντρου από τον πρώην πρόεδρο Κώστα Γκόγκο με την οποία διεκδικεί 30 χιλιάδες ευρώ.
Πρόκειται για τους μισθούς του τα τελευταία τρία έτη. Και ασκεί την αγωγή αυτή όταν ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε ήδη αρνηθεί να θεωρήσει το χρηματικό ένταλμα του 2017, γεγονός που κρίθηκε ως ορθό και από το Ελεγκτικό Συνέδριο και όταν οφείλει ήδη στην Επιχείρηση να επιστρέψει το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ περίπου που αντιστοιχεί στη μισθοδοσία του 2016, αφού αυτό κρίθηκε μετά από διαχειριστικό έλεγχο που έγινε για το έτος αυτό.
Τώρα λοιπόν στρέφεται δικαστικά εναντίον του φορέα που υπηρέτησε για να διεκδικήσει χρήματα που – καθώς φαίνεται – δεν δικαιούται.
Για έναν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο θεωρώ ότι αποτελεί ύψιστη τιμή να υπηρετεί το Πνευματικό Κέντρο και την πολιτιστική ζωή του τόπου. Μία τιμή που δεν μπορεί να αντιστοιχεί σε μερικές ή σε περισσότερες χιλιάδες ευρώ.
Η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό ώστε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου