ΠΑΤΡΑ : Διεθνές Φεστιβάλ : Εναρξη με τις μελωδίες του Θάνου Μικρούτσικου


Διήμερο θα είναι το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο που θα ανοίξει τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την οικογένειά του. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στο Εργοστάσιο Τέχνης - το οποίο θα πάρει και το όνομα του Θάνου Μικρούτσικου - και σε αυτή θα δούμε τους Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη και Μαριάννα Πολυχρονίδη σε ένα πρόγραμμα την επιμέλεια του οποίου θα έχει ο Θύμιος Παπαδόπουλος.

Οι τρεις ερμηνευτές θα μας παρουσιάσουν τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που όλοι έχουμε τραγουδήσει και που έχουν «ντύσει» κοινές αγωνίες, αγώνες αλλά και προσωπικές στιγμές του καθενός. Τραγούδια που για τα οποία ο Θάνος Μικρούτσικος δούλεψε πάνω σε κείμενα σπουδαίων ποιητών μελοποιώντας στιχουργούς που ανανέωσαν τη φόρμα του έντεχνου νεοελληνικού τραγουδιού. Τραγούδια με λέξεις των Ρίτσου, Καβάφη, Σεφέρη, Μπρεχτ, Χικμέτ, Μαγιακόφσκι, Αναγνωστάκη, Καββαδία, Αλκαίου, Ελευθερίου, Νικολακοπούλου, Τριπολίτη, Ιωάννου κ.ά. Αυτές λοιπόν οι συμπράξεις θα ακουστούν το βράδυ της 17ης Ιουλίου (21.30) στο Εργοστάσιο Τέχνης.

Το επόμενο ραντεβού δίνεται τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα, εκεί όπου θα μας υποδεχθούν ο Χρήστος Θηβαίος και οι String Demons ή κατά κόσμον Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη.

Ο Χρήστος Θηβαίος έχει περιλάβει στο ρεπερτόριό του πολλά αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Ομως, στην εκδήλωση δεν θα παρουσιαστούν μόνο αυτά, καθώς θα ακούσουμε και τις καλύτερες στιγμές του από τους «Συνήθεις Υπόπτους» μέχρι το «Σιδερένιο Νησί» και τη νέα του συνεργασία με τον Χάρη Κατσιμίχα, το άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Από τους κήπους των ψιθύρων». Τη σκυτάλη θα πάρουν οι String Demons, ηλεκτρίζοντας με τον ήχο τους αυτή τη διαδρομή.
Για κάθε βραδιά, έχουν προβλεφθεί 500 θέσεις, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου