Το Πανεπιστήμιο Πατρών πήρε την απόφαση για την εξεταστική περίοδο.
Οι εξετάσεις των φοιτητών για αυτό το εξάμηνο θα γίνουν εξ’ αποστάσεως, με τους σπουδαστές να δίνουν μέσω διαδικτύου, μένοντας έτσι στο σπίτι τους.
Το γεγονός αυτό μείωσε τον αριθμό της επιστροφής των φοιτητών στην Πάτρα, μετά το τέλος της πανδημίας και οι σπουδαστές λείπουν από την οικονομία της πόλης, κάτι που έχει αρνητικές συνέπειες στην εστίαση, αλλά και στην αγορά.


Δεν γινόταν όμως να γίνει διαφορετικά, με βάση τους κανόνες και τους όρους που είχε θεσπίσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και η ομάδα των ειδικών επιστημόνων που έχει αναλάβει από την αρχή τη διαχείριση του ζητήματος, για τέτοιες περιπτώσεις.
Οι μόνοι φοιτητές που επέστρεψαν στην Πάτρα για λίγες μέρες ήταν αυτοί που για διάφορους λόγους δεν έχουν πρόσβαση από το σπίτι τους στο διαδίκτυο ή δεν μπορούν να διαβάσουν εκεί, αλλά και αυτοί που ήρθαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να ξεφύγουν κάπως, θέλοντας να δουν τους φίλους τους.
Αρκετοί βέβαια επέστρεψαν για λίγο στην Πάτρα για να ξενοικιάσουν τα σπίτια τους, μη γνωρίζοντας ποια είναι η κατάσταση που θα συναντήσουν από τον Οκτώβριο και μετά, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνουν ενοίκιο όλο αυτό το διάστημα, όπως έγινε τους προηγούμενους μήνες.

Συζητούν για σκόντο και προτείνουν λύσεις

Μάλιστα, πολλοί έχοντας ως επιχείρημα ότι απουσίαζαν όλο αυτό το διάστημα από την Πάτρα, άρα δεν έμεναν στα διαμερίσματα που είχαν νοικιάσει, προσπάθησαν να πετύχουν μία μορφή σκόντου στις συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες τους.
Άλλοι πάλι, σύμφωνα με πληροφορίες, τους προτείνουν να τους πληρώσουν για τους μήνες αυτούς μόνο τη ΔΕΗ και το νερό, προκειμένου να κρατήσουν το σπίτι και να μην χρειαστεί να βγουν και πάλι στο ψάξιμο όταν επιστρέψουν στην Πάτρα. Οι ιδιοκτήτες, όπως είναι λογικό δεν δέχονται κάτι τέτοιο.
Άλλωστε, οι περισσότεροι από αυτούς αναγνωρίζοντας την κατάσταση που υπάρχει και φοβούμενοι προφανώς μη χάσουν τους νοικιάρηδες τους, έχουν δείξει μία ανοχή ως προς την πληρωμή τους.
Ανέχονται δηλαδή κάποια καθυστέρηση στην πληρωμή των ενοικίων ή έχουν δεχθεί μία μείωση που τους έχουν προτείνει στα μισθώματα, αναγνωρίζοντας ότι για τους φοιτητές το 60% - 40% δεν ισχύει, παρά μόνο για αυτούς που αποδεδειγμένα οι γονείς τους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία. Πάντως, η πανδημία έφερε και αυτή την αρνητική συνέπεια στην τοπική οικονομία.
ΠΗΓΗ  patrasevents.gr