ΑΘΗΝΑ : Επίθεση με βιτριόλι: Γνώριζε το θύμα ο σύντροφος της υπόπτου

Πως ξεκίνησαν όλα - Ένα αίτημα φιλίας στο Facebook φαίνεται να πυροδότησε την αντίδραση της 35χρονης φερόμενης ως δράστιδος 

 

 

 

 

Μέχρι και τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης συνεχιζόταν η ανάκριση της 35χρονης γυναίκας που προσήχθη το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ως η βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη, το πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα.
Σύμφωνα, μάλιστα, με αστυνομικές πηγές, είναι θέμα χρόνου να ομολογήσει.
Η βασική ύποπτη είχε εμμονή με την 34χρονη για ένα προσωπικό θέμα, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε μια τηλεκάρτα - με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί - καθώς και μια περούκα.
Η ύποπτη είναι υπάλληλος δικηγορικού γραφείου και κατοικεί στην Αθήνα. Μάλιστα, η εταιρεία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη, ενώ και οι δύο γυναίκες κατάγονται από τον ίδιο νομό.
Εκεί ήταν και που ξεκίνησαν όλα…
Όλα ξεκίνησαν σε έναν γάμο στην Αιτωλοακαρνανία πριν από περίπου έναν χρόνο. Εκεί η 35χρονη είχε πάει με τον σύντροφό της, όπου και πρωτοσυνάντησαν την Ιωάννα. Μετά τον γάμο το θύμα δέχθηκε αίτημα φιλίας από τον σύντροφο της προσαχθείσας. Και ακολούθως η 35χρονη άρχισε να ενοχλεί έντονα την Ιωάννα κατηγορώντας την για τις σχέσεις της με τον σύντροφό της. Και φτάσαμε τελικά στην επίθεση της 20ής Μαΐου στην είσοδο του κτιρίου της εταιρείας που εργάζεται η 34χρονη.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ των δύο γυναικών δεν διαπιστώνονται φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις, αλλά μόνο μια απόμακρη επαφή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση (τον εν λόγω γάμο) μεταξύ των οικογενειών των δύο γυναικών, των οποίων ο τόπος καταγωγής είναι κοντινός στην Αιτωλοακαρνανία.
Τα social media άνοιξαν τον δρόμο
Τα social media της 34χρονης Ιωάννας αποδείχτηκαν πολύτιμα στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., αφού η 35χρονη που προσήχθη είχε εξοργιστεί από αίτημα φιλίας του συντρόφου της στην Ιωάννα, στο Facebook.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη που προσήχθη φέρεται να διατηρούσε περιστασιακή σχέση με τον δικηγόρο και η επαφή του με την άτυχη Ιωάννα θεωρήθηκε από την ύποπτη ως «εμπόδιο» για να υπάρξει μόνιμος δεσμός μαζί του. Αστυνομικοί μιλούν για προγενέστερη «εμμονή» της εν λόγω γυναίκας σε βάρος της 34χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στην επίθεση στο γραφείο ασφαλιστικής εταιρείας γιατί ήξερε -μέσα από ένα πλέγμα κοινών γνωριμιών - ότι εκεί εργαζόταν η 34χρονη, και δεν γνώριζε τη διεύθυνση της κατοικίας της.
Η άγνωστη σχέση τους
Η 35χρονη, φερόμενη ως δράστιδα, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, πολύ κοντά στο χωριό όπου μετακόμισε η οικογένεια της Ιωάννας όταν εκείνη ήταν μικρή. Οι δύο γυναίκες μεγάλωσαν σε γειτονικά χωριά και κατά πληροφορίες πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο στην Αμφιλοχία. Στα 18 τους πέρασαν στο πανεπιστήμιο -στη νομική η 35χρονη και στο οικονομικό η 34χρονη- και έτσι αμφότερες, περίπου την ίδια περίοδο, μετακόμισαν και ξαναβρέθηκαν στην Αθήνα.
Καθώς η προέλευση και η καταγωγή τους ήταν κοινή και, μάλιστα, είχαν και κοινές παρέες στην πρωτεύουσα, οι δρόμοι τους συναντήθηκαν πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια: είτε σε κοινωνικές συγκεντρώσεις σε σπίτια κοινών φίλων, είτε σε βραδινές εξόδους και εκδηλώσεις με συγγενείς ή φίλους που γνώριζαν και οι δύο. Κάτι άλλωστε που προδίδουν και τα κοινά... check in στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χωρίς ποτέ να είναι κολλητές, οι πορείες της ζωής τους από τα χωριά τους μέχρι την Αθήνα ήταν παράλληλες. Άλλωστε, συγγενής του θύματος έχει κουμπαριά με την αδερφή της φερόμενης ως δράστιδος. Γι' αυτό άλλωστε, συχνά πυκνά οι δυο γυναίκες διασκέδαζαν παρέα.
Κι ενώ μέχρι πριν από περίπου ένα χρόνο τίποτα δεν προμήνυε ότι οι σχέσεις τους θα διαταραχθούν προέκυψε ένα τρίτο πρόσωπο. Τότε εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα κι ήρθε η ρήξη, καθώς η 35χρονη θεωρούσε την Ιωάννα ως εμπόδιο στα σχέδια της για να προχωρήσει σοβαρά με τον συγκεκριμένο άνδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου