ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΟ / ΠΑΤΡΑ : Ν. Φαρμάκης: «Θέλουμε τα έργα να αρχίζουν και να τελειώνουν έγκαιρα»


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ «ΜΕΡΙΜΝΑΣ»
Για την εξέλιξη των εργασιών στο νέο διώροφο κτίριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της «Μέριμνας», στο Μπεγουλάκι Πατρών, ενημερώθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, που επισκέφθηκαν το έργο.


 
Πρόκειται για τη νέα δομή υποστηριζόμενης διαβίωσης και του κέντρου διημέρευσης και φροντίδας για άτομα με νοητική στέρηση, που θεμελιώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και υλοποιείται με χρηματοδότηση 2,1 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». 

«Το στοίχημά μας είναι ο χρόνος. Θέλουμε τα έργα να αρχίζουν και να τελειώνουν εντός των συμβατικών ορίων και όχι να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται ετεροχρονισμένα. Αυτή είναι η διαρκής αγωνία μας. Πόσο μάλλον στην περίπτωση της νέας δομής της Μέριμνας που είναι αναγκαία, καθώς θα δώσει διέξοδο σε οικογένειες που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως το συγκεκριμένο έργο εξελίσσεται με εξαιρετικούς ρυθμούς.
«Τον περασμένο Οκτώβριο ήμασταν εδώ για τη θεμελίωση του έργου και τώρα, σε κάτι παραπάνω από έξι μήνες βρισκόμαστε μπροστά από ένα κτίριο που οδεύει τάχιστα προς την ολοκλήρωσή του. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές και φυσικά, στις υπηρεσίες της Περιφέρειας» ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, Χ. Μπονάνος.
Η ανέγερση του νέου διώροφου κτιρίου, γίνεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παίδων Χρηζόντων Μέριμνας και αποτελείται από δύο υπέργειους ορόφους επιφάνειας και ένα υπόγειο. Κατασκευάζεται μεταξύ των οδών Ασίνης και Μνασέου, κοντά στα ΤΕΙ της Πάτρας. Με την ολοκλήρωσή του θα εξυπηρετούνται 45 άτομα ημερήσιας φροντίδας και θα υπάρχουν 7 κλίνες υποστηριζόμενης διαβίωσης.
ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΥΙΑ
Στη συνέχεια, οι κ.κ. Φαρμάκης και Μπονάνος μετέβησαν στην περιοχή της Αγυιάς, στην Πάτρα, όπου παρακολούθησαν εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών με σύγχρονα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας.
Το έργο, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο, υλοποιείται από επιστήμονες και τεχνικούς της αναδόχου εταιρίας, υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών αποτελεί οργανωμένη δράση που υποστηρίζεται επιστημονικά από πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς της χώρας. Διενεργούνται περισσότερες από 2.500 δειγματοληψίες προνυμφών κάθε εβδομάδα σε εν δυνάμει εστίες 350.000 στρ. υγροτόπων, 15.000 στρ. πλημμυρισμένων εκτάσεων και 1.600 χλμ. καναλιών και ρεμάτων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
Αξιοποιούνται όλα τα σύγχρονα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας και καινοτόμες μέθοδοι, για την ανεύρεση των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στους υγροτόπους και προγνωστικά μοντέλα για τον εντοπισμό των προνυμφών. Συγκεκριμένα στον εξοπλισμό μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται δεκαπέντε ψεκαστικά οχήματα, τρία ψεκαστικά drones, ελικόπτερο και αμφίβιο όχημα.
Την ευθύνη για το σχεδιασμό του προγράμματος έχει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται ότι για θέματα όχλησης και προστασίας από τα κουνούπια, το κοινό μπορεί να απευθύνεται από σταθερό τηλέφωνο στον αριθμό 800-11-244-24 (χωρίς χρέωση) από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 09.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου