ΠΑΤΡΑ . Εξαιρετικό χαρακτήρισε το έργο της Αστυνομίαςστην  Πάτρα και την Αχαϊα ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του στο  ΑστυνΟμικό Μέγαρο της πόλης, σήμερα το μεσημέρι.
Εξήγγειλε την ενίσχυση  της περιοχής με 100 καινούργια αυτοκίνητα μέχρι τέλος του χρόνου καθώς και με τον απαραίτητο νέο εξοπλισμό ατομικής προστασίας όπως κράνη κλπ
Οσο αφορά το θέμα του νέου Αστυνομικού Μεγάρου δεσμεύτηκε σε δύο μήνες θα ανακοινώσει την επιλογή του χώρου σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή τονίζοντας ότι θα είναι αντάξιο της περιοχής.

Πιο αναλυτικά :
«Η δουλειά που γίνεται από την αστυνομία είναι εξαιρετική. Οι άνθρωποι της αστυνομίας δουλεύουν σε όλους τους νομούς, σε όλες τις υπηρεσίες, στην πόλη της Πάτρας, στην περιφέρεια της Αχαΐας και γίνεται μία καλή δουλειά από αφοσιωμένους αξιωματικούς», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της επίσκεψής του στην Πάτρα, όπου συναντήθηκε με την τοπική ηγεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αξιωματικούς.


«Μαζί με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, συναντηθήκαμε με όλους τους διοικητές και αξιωματικούς και υπήρξε ένας πολύ χρήσιμος και εποικοδομητικός διάλογος και μία διαβούλευση γύρω από το σχέδιο, το οποίο διαθέτει η αστυνομία για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων και την ελεύθερη κίνηση στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας», πρόσθεσε και σημείωσε:
«Αυτό που κάναμε σήμερα μαζί με τον αρχηγό ήταν να εξειδικεύσουμε τον σχεδιασμό μας και να ενθαρρύνουμε τους αστυνομικούς». Στη συνέχεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν έρθει στη Δυτική Ελλάδα 100 καινούργια οχήματα και όλοι οι αστυνομικοί θα εξοπλιστούν με όλα τα είδη ατομικής προστασίας και όλα εκείνα τα οποία χρειάζονται, προκειμένου να είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων».
Παράλληλα, «θα υπάρξουν όλες εκείνες οι αναγκαίες προσθήκες στο έργο των αστυνομικών έτσι ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί».
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πάτρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε και με την ηγεσία της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα και, όπως τόνισε, «είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, έχουμε περισσότερα μέσα, έχουμε περισσότερο προσωπικό και ελπίζω ότι θα είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών».
Για το θέμα της ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου, ο κ. Χρυσοχοϊδης επισήμανε ότι «πρόκειται για ένα μεγάλο ζήτημα, το οποίο είναι σε εκκρεμότητα» και, όπως ανακοίνωσε, «σε δύο μήνες από σήμερα, με δική μου πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή της Πάτρας και τους άλλους υπεύθυνους που εμπλέκονται, αποφάσισα να κλείσουμε οριστικά την επιλογή του χώρου στον οποίο θα στεγαστεί το αστυνομικό μέγαρο που χρειάζεται η πόλη». «Σε δύο μήνες θα ανακοινώσω ότι κάναμε μία οριστική επιλογή και κατόπιν θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την τακτοποίηση του χώρου και την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου», συμπλήρωσε.
Για το ζήτημα του αστυνομικού μεγάρου, ο υπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πατρέων.

 Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος, όπως υπογράμμισε για την ανέγερση του αστυνομικού μεγάρου, «θέσαμε στη διάθεση του υπουργείου και της αστυνομίας τις υπηρεσίες μας και το προσωπικό, ώστε να βοηθήσουμε, προκειμένου να τελειώσει, επιτελούς, το συγκεκριμένο θέμα».
Τέλος, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι αυτοδιοικητικοί με τον κ. Χρυσοχοΐδη, τέθηκαν τα ζητήματα της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις κτιριακές υποδομές.
 
***Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συμμετείχε στην σύσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με Δημάρχους της Αχαΐας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τους βουλευτές του νομού.
Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το Αστυνομικό Μέγαρο, λέγοντας ότι επιθυμία όλων μας είναι να κατασκευαστεί και τόνισε:
Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια έχει πάρει αποφάσεις, με τις οποίες δεν συνηγορεί να κατασκευαστεί, όχι μόνο Αστυνομικό Μέγαρο, αλλά οποιοδήποτε κτίριο γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.
Στον συγκεκριμένο χώρο, πρέπει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο Πολιτιστικό Πάρκο της πόλης.
Εμείς, μπορούμε να παραχωρήσουμε στην Αστυνομία ένα χώρο 5.750 τ.μ. περίπου, στον οποίο μπορεί να αναγερθεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο. Η συγκεκριμένη έκταση σε 15 ημέρες θα εγγραφεί στο Κτηματολόγιο ως περιουσία, του Δήμου. Καταφέραμε με πολύ μεγάλες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια, να ξεπεράσουμε και τα τελευταία εμπόδια με το Δημόσιο.
Μετά από 15 ημέρες λοιπόν, μπορούμε να το παραχωρήσουμε στην Αστυνομία. Αν τον συγκεκριμένο χώρο, για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν τον θέλει, υπάρχουν και δύο ακόμα που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων από παλιά και είναι το ΚΕΤχ και ο χώρος που παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για κατασκευή Διοικητηρίου.

Στο θέμα της πυρόσβεσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην χαμηλή χρηματοδότηση, την έλλειψη υποδομών, προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, γεγονότα που καθιστούν δύσκολη την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις πυρκαγιές και αυτό το καλοκαίρι. Η συνεργασία μας ως Δήμος Πατρέων, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πολύ καλή, είπε, αλλά όσο παραμένουν οι ελλείψεις, θα συνεχίσουμε να ζούμε με την απειλή της φωτιάς.

Για το ζήτημα της Πατρών – Πύργου, ο Δήμαρχος τόνισε ότι το ζητούμενο, πέρα από τις όποιες παρεμβάσεις για βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου, είναι να κατασκευαστεί επιτέλους η Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου, που έπρεπε να έχει παραδοθεί ήδη στην κυκλοφορία, αλλά δεν έχει ξεκινήσει καν, εξαιτίας των συγκρούσεων των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά και των κυβερνήσεων, που αλλάζουν τον σχεδιασμό και ακυρώνουν τις συμφωνίες των προηγούμενων.

Τέλος ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην πόλη μας, υπογραμμίζοντας ότι ναι μεν χρειάζονται τα αστυνομικά μέτρα -γι αυτό και είναι απαραίτητη η πρόσληψη προσωπικού- αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την καταστολή. Η ρίζα της παραβατικότητας βρίσκεται στην κοινωνική ανισότητα και γι αυτό πρέπει να υπάρξει επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να δούμε την αιτία που τα προκαλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου