ΠΑΤΡΑ : Συνάντηση του Νίκου Νικολόπουλου με τον διευθυντή της, , ενώ ακολουθεί ερώτηση προς το δημοτικό συμβούλιο


Ο Κ. Πελετίδης αρνείται να δώσει στοιχεία στην Κτηματική Υπηρεσία
Από την δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση μετά την πρόσφατη συνάντηση του επικεφαλής της Νίκου Νικολόπουλου με τον διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Π. Κακούνη.
«Εν πρώτοις η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» συνηγορεί στο αίτημα της Περιφέρειας και θα πιέσει με όλες τις δυνάμεις, ώστε η Κυβέρνηση, μέσω της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, να εκδώσει σχετική απόφαση κήρυξης της  περιοχής σε έκτακτη ανάγκη.

Η πρόσφατη συνεργασία - ενημέρωση με τον κ. Π. Κακούνη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια αντίστοιχης επίσκεψης στην υπηρεσία κατά της διάρκεια της περσινής προεκλογικής περιόδου, αλλά και μετά από την πρόσφατη αποκαλυπτική συνέντευξη του σε τοπική εφημερίδα. Η συνάντηση  κρίθηκε σκόπιμη, επειδή αρκετές εκκρεμείς υποθέσεις έχουν προκαλέσει ανησυχίες, εύλογα ερωτήματα και προβληματισμό στην τοπική κοινή γνώμη. Ο επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» εξεπλάγη όταν άκουσε τον κ. Κακούνη να τον διαβεβαιώνει, ότι απευθύνθηκε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου προς τον Δήμο και το Λιμεναρχείο, προκειμένου  να του γνωστοποιήσουν τα ονόματα των συνδημοτών, που διατηρούν κτίσματα, εντός του αιγιαλού στην περιοχή Αραχωβιτίκων, χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση!
Ειδικότερη αναφορά κατά την διάρκεια της ενημέρωσης έγινε για το παραλιακό μέτωπο από το «Πράσινο Λιμανάκι» μέχρι το Αίγιο και προέκυψε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες σιωπούν εκκωφαντικά και διατηρούν την ανωνυμία, όσων έχουν αυθαιρετήσει ή καταπατήσει αιγιαλούς και παραλίες διατηρώντας παράνομα κτίσματα.
Ας σημειωθεί ότι ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε και ξεχωριστή νύξη για την τύχη των αυθαιρεσιών του εξοχικού του Δημάρχου Κ. Πελετίδη στα Αραχωβίτικα και έλαβε την απάντηση από τον κ. Κακούνη, ότι ο τελευταίος έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και του Λιμεναρχείου για όλους και για όλα, όμως οι έγγραφες πρωτοβουλίες του μένουν αναπάντητες… Το πρώτο έγγραφο απεστάλη στις 28.2.2020 στο Λιμεναρχείο, όπου μεταξύ άλλων ζητείται η συνδρομή για την εξακρίβωση των ιδιοκτητών που έχουν κτίσματα εντός αιγιαλού και θάλασσας, με βάση τις τεχνικές εκθέσεις και τα συνημμένα τοπογραφικά αποσπάσματα, που απεικονίζονται οι παράνομες κατασκευές.. Ακολουθεί και επόμενο με ΑΠ 39321 στις 03.06.2020, με το οποίο ζητούνται οι απαντήσεις του Δήμου Πατρέων. Στις 5 Μαρτίου αποστέλλεται στο Δήμο Πατρέων και άλλο έγγραφο με ΑΠ 2131.24/177/2020 με το οποίο η Κτηματική αποστέλλει 15 φωτοαντίγραφα τεχνικών εκθέσεων, μετά συνημμένων τοπογραφικών αποσπασμάτων, στα οποία απεικονίζονται οι παρεμβάσεις σε χώρους αιγιαλού – παραλίας. Και καταλήγει το έγγραφο –που σήμερα- δημοσιοποιούμε ως εξής: «Παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τα πλήρη στοιχεία των φερόμενων ιδιοκτητών για τα ακίνητα που σημειώνονται επί των αποσπασμάτων για τις δικές μας περαιτέρω ενέργειες».
Ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε ότι θα καταθέσει στην Δικαιοσύνη τα ανωτέρω έγγραφα που έχει στα χέρια του, καθώς επίσης θα τα κοινοποιήσει στην επιθεωρήτρια Δημοσίας Διοίκησης καταγγέλοντας την απροθυμία συνεργασίας των εν λόγω φορέων όπου ο πειθαρχικός κώδικας είναι σαφής και αφορά τους πάντες. 
Επίσης υπενθύμισε τα όσα δημόσια είπε και δεσμεύτηκε πριν τρεις ημέρες ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης : «Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία. Είναι θέμα νομιμότητας, είναι θέμα ποιότητας ζωής εδώ από την Μάνδρα, από τον τόπο της τραγωδίας, στέλνουμε το μήνυμα ότι το ΥΠΕΝ δεν ανέχεται την αυθαιρεσία» και διεμήνυσε ότι : «στις 11.08 αναμένεται να φθάσουν οι προγραμματισμένες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε όλη της χώρα», δίνοντας το παρών στην πρώτη κατεδάφιση !
Εξάλλου, αξίζει να επισημανθεί ότι ο κ. Κακούνης διαβεβαίωσε τον Νίκο Νικολόπουλο ότι και για τους διαβρωμένους παραλιακούς δρόμους έχει απευθυνθεί στο Δήμαρχο ζητώντας να εκπονήσουν οι δημοτικές υπηρεσίες μελέτες ανακατασκευής, δεσμευόμενος ότι θα τις προωθήσει αυθημερόν, ωστόσο ακόμη τις αναμένει και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να γίνει η όποια συνολική διορθωτική παρέμβαση για να είναι ασφαλείς οι δρόμοι,
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των δημοτικών πλατειών και χώρων αναψυχής (π.χ. στο Μονοδένδρι, τα Ροίτικα κλπ) που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες, χωρίς να μπορούν να εκδώσουν άδειες, διότι δεν έγιναν οι προσφυγές από την δημοτική αρχή, ούτε οι χώροι έχουν αναληφθεί από τον Δήμο για την χρήση τους, σύμφωνα με την δυνατότητα που δίνει νόμος του 2019.
Ασφαλώς, λοιπόν η προφανής αδιαφορία του Δήμου εκπλήσσει και δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί ο εμπαιγμός του εις βάρος των καταστηματαρχών. Μετά από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να μείνουμε αδρανείς και να πλήττονται τα συμφέροντα, τόσο της Πολιτείας όσο και πολυάριθμων συνδημοτών μας, επειδή η Δημοτική Αρχή ακολουθεί μία δική της ετσιθελική και αυθαίρετη πολιτική.
Όσα, λοιπόν, προέκυψαν από την συνάντηση του επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» με τον διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας θα κατατεθούν με την μορφή ερώτησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο την ‘’συμμόρφωση’’ της Μαιζώνος στην νομιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου