ΠΥΡΓΟΣ : Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από δύο άντρες σε βανάκι

Δύο Βούλγαροι εντόπισαν έναν 14χρονο την ώρα που έφευγε από φροντιστήριο στον Πύργο και αποπειράθηκαν να τον αρπάξουν. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και παιδιά. 
 
 
 
Το απόγευμα, της Πέμπτης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών της μικτής περιπολίας Αστυνομικών Υπηρεσιών Ήλιδας, δύο Βούλγαροι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.
Προηγήθηκε καταγγελία 14χρονου αγοριού, σύμφωνα με την οποία, χθες το απόγευμα στον Πύργο, την στιγμή που κατευθυνόταν πεζός προς το σπίτι του, έξω από το φροντιστήριό του, δύο άνδρες που επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν, χρώματος μαύρου και μάρκας VW, με πινακίδες Βουλγαρίας, τον προσέγγισαν και προφασιζόμενοι ότι τους είχε στείλει η μητέρα του, αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα, χωρίς ωστόσο να πειστεί ο ανήλικος.
Ο ίδιος έφυγε τρέχοντας, επέστρεψε στο σπίτι του που ήταν σε κοντινή απόσταση και ενημέρωση την μητέρα του, η οποία με την σειρά της κάλεσε την Άμεση Δράση.
Ο 14χρονος έδωσε πολύ λεπτομερή περιγραφή του οχήματος και των ανδρών στην Αστυνομία. Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής, με αποτέλεσμα, αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Υπηρεσιών της Ήλιδας, να εντοπίσουν στην Αμαλιάδα, τον Βούλγαρο με το όχημα τύπου βαν, και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου να εντοπίσουν τον δεύτερο ομοεθνή του συνεργό στην οικία του, στην ίδια περιοχή.
Οι δυο αλλοδαποί άνδρες προσήχθησαν και στο πλαίσιο της προανάκρισης αναγνωρίστηκαν από τον ανήλικο, τόσο οι ίδιοι, όσο και το όχημα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κατασχεθεί το όχημα.
Οι ίδιοι αρνούνται από την πλευρά τους οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό και δεν συνεργάστηκαν κατά την ανάκριση ώστε να εξηγήσουν τους λόγους της ενέργειάς τους, κάτι που παραμένει υπό διερεύνηση. Μάλιστα, επειδή ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν στην Αμαλιάδα και όχι στον Πύργο, έχει ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να εντοπιστεί το στίγμα της κινητής τηλεφωνίας, την ώρα του περιστατικού και αναζητούνται κάμερες με τυχόν υλικό που να έχει καταγράψει το περιστατικό αλλά και τυχόν μάρτυρες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας που τους άσκησε δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.
Ακολουθούν ειδικές συμβουλές για ανήλικους από την ΕΛ.ΑΣ. Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:
  • Το όνομα του και τη διεύθυνση του.
  • Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.
  • Να καλεί το "100" σε περίπτωση ανάγκης.
  • Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.
  • Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.
  • Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.
  • Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.
  • Να μην δέχεται "δώρα" που προσφέρουν άγνωστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου