ΠΑΤΡΑ : «Επιτυχημένος ο Μαραθώνιος Τεχνολογίας για τα Ανοιχτά Δεδομένα»

Πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες και εφαρμογές προέκυψαν από το μαραθώνιο τεχνολογίας και καινοτόμων ιδεών BOOST Hackathon (https://boost-osiris.eu/), που διοργανώθηκε στην Πάτρα, από τις 25 έως και 31 Μαΐου 2020, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος».
Το BOOST Hackathonδιοργανώθηκε με σκοπό να προωθήσει την ανάπτυξη προγραμματιστικών εφαρμογών και ιδεών στους τομείς της Ανοικτής Κοινωνικής Καινοτομίας και Ανοικτών Δεδομένων,στοπλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου OSIRIS(https://www.interregeurope.eu/osiris/) και της πιλοτικής δράσης “BOOST - BoostOpenDatausageattheRegionofWesternGreece.
 
Σε μια εβδομάδαγεμάτη,Διαδικτυακά Σεμινάρια,Διαδικτυακές εκδηλώσειςκαι δράσεις Δικτύωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να  εξοικειωθούν με τις τεχνολογίες αξιοποίησης Ανοιχτών Δεδομένων και Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών ώστε να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες.
Στο BOOST Hackathonσυμμετείχαν φοιτητές, μηχανικοί, ερευνητές, προγραμματιστές, startuppers, οι οποίοι σχημάτισαν ομάδες και προχώρησαν στη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών. Σημαντική ήταν η συμμετοχή και συνεισφορά εκπροσώπων καινοτόμων επιχειρήσεων από την Πάτρα  (SaMMYacht.com, Delivery.gr,  Meazon και Startupper.grαλλά και το εξωτερικό (Enchatted και Algomo), οι οποίοι καθοδήγησαν τις ομάδες στο σχεδιασμό των εφαρμογών. Τα ανοιχτά δεδομένα παρείχαν οι συμμετέχουσες εταιρείες, ο Δήμος Πάτρας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με κεντρικό σημείο αναφοράς το συν-δημιουργικό χώρο καινοτομίας και ανάπτυξης καινοτόμων ιδεώνPOS4Work Co-WorkingSpace(www.pos4work.gr), αλλά και κυρίως μέσω τηςδιαδικτυακής online συμμετοχής και παρακολούθησης.
Οι νικητές του BOOST Hackathonείναι η ομάδα Bosons των Ανέστη Μητακίδη και Εμμανουήλ Τζαγάκη, που παρουσίασαν την πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή, η ομάδα Rainbow της ΝικολέταςΝτεμίρη και ΑναστάσιουΔαχή, που έφτιαξαν το καλύτερο chatbot  και η ομάδα Js.son'sτων Δημήτρη Χρυσανθόπουλου και ΧαράλαμπουΠατατούκου,που παρουσίασαν την καλύτερη ιδέα. Η ομάδα Bosons,που έλαβε το βραβείοGrandWinner,κέρδισε μία δωροεπιταγήαξίας 200€.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα υποστηριχθούν να αξιοποιήσουν επιχειρηματικά τις τεχνολογικές τους εφαρμογές, να περιγράψουν τηνΕπιχειρηματική τους Ιδέα, να την μετασχηματίσουν σε πλήρες BusinessPlan και να διεκδικήσουν αρχική χρηματοδότηση για την start-up επιχείρησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου