Αγαπητοί φίλοι,

ΤΟ επικείμενο Συνέδριό μας, το 8ο Regional Growth Conference (RGC), που θα γίνει 2-4 Ιουλίου στον εμβληματικό χώρο της Achaia Clauss στην Πάτρα και με πλήρη online κάλυψη, πρέπει όλοι να το παρακολουθήσετε. Όχι μόνο γιατί είναι το πρώτο Συνέδριο μετά το lockdown λόγω Covid-19 με φυσική παρουσία, αλλά και γιατί τα θέματα, που θα αναλυθούν, αφορούν σε όλους.
Άλλοι δύο σημαντικοί πυλώνες θα τραβήξουν το ενδιαφέρον και θα προκαλέσουν συζητήσεις. Ο ένας αφορά στις Υποδομές, ο άλλος στον Πολιτισμό, Παιδεία και Αθλητισμό. Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών θα είναι οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Λιμενικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη.
 
Το συγκεκριμένο Συνέδριο, επτά χρόνια τώρα, έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει «να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο» και να θίξει θέματα-κλειδιά, για την ελληνική κοινωνία, «απαντώντας» με λύσεις.
Έτσι, τα επιμέρους θέματα του Πυλώνα Υποδομές, είναι:
  • Λιμάνια και περιφερειακή ανάπτυξη. Δεδομένου ότι το λιμάνι της Πάτρας συνδέεται άρρηκτα με την οικονομική ζωή της Δυτικής Ελλάδας, είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να ολοκληρωθούν εγκεκριμένες υποδομές, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος του ως επιβατηγού, εμπορικού και τουριστικού λιμανιού. Ιδιαίτερα σημαντική η φυσική παρουσία και η ομιλία στο Συνέδριο για το συγκεκριμένο θέμα του Υπουργού Ναυτιλίας και Λιμενικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.
  • Περιφερειακή πολιτική και νέες υποδομές. Μέσω των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ επιχειρείται η αναπτυξιακή ώθηση της Περιφέρειας, σύμφωνα πάντα με όσα επιτάσσει το πνεύμα της εποχής. Ωστόσο είναι αρκετός ο τρέχων σχεδιασμός διανομής πόρων; Για το θέμα θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Τα θέματα, που θα αναλυθούν στον Πυλώνα Πολιτισμός, Παιδεία και Αθλητισμό, είναι:


  •    Δρόμοι πολιτισμού: Ο σχεδιασμός πολιτικών αξιοποίησης πολιτιστικού αποθέματος στην ελληνική Περιφέρεια. Ποιος είπε ότι στην Περιφέρεια δεν συμβαίνουν αξιοσημείωτα πράγματα στον τομέα του πολιτισμού; Η ανάδειξή τους μέσα από τον σχεδιασμό νέων πολιτικών πρακτικών αποτελεί βασική προτεραιότητα. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη θα μιλήσει επ’ αυτού, αλλά και η παγκοσμίως γνωστή καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μωροπούλου.

  •     Αθλητισμός και τοπική διακυβέρνηση. Η πανδημία της νόσου Covid-19 επέφερε αλλαγές και στον αθλητισμό, όπου προτεραιότητα πλέον αποτελεί η ασφάλεια και η εφαρμογή των κανόνων των ειδικών. Η ανάπτυξη ενός ασφαλούς, βιώσιμου και οικονομικά προσοδοφόρου μοντέλου ανάπτυξης, που θα ενισχύει την αθλητική δραστηριότητα και θα την συνδέει με τομείς, όπως αυτός του τουρισμού, είναι το ζητούμενο.

  •    Εξ’ αποστάσεως τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τις μέρες του lockdown η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση δοκιμάστηκε σε όλες τις βαθμίδες στη χώρα μας, με πολύ καλά αποτελέσματα. Οι ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματά της, ειδικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα αναλυθούν από ομιλητές, οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα, μιας και μπορεί να καλύψει σημαντικό πληθυσμό εκπαιδευόμενων σε μεγάλη γεωγραφική διασπορά, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ένα session με τη συνδιοργάνωση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

  •    Διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 (dialogue).  ο σχεδιασμός των δράσεων για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, θα συζητηθούν με ένα πολύ ενδιαφέρον πάνελ ομιλητών. Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη με ψηφιακή συμμετοχή, ο κύριος Βερέμης μέλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» καθώς και οι κκ Νεκτάριος Φαρμάκης και Φίλιας, συζητούν για τις σημαντικές ιστορικές στιγμές της χώρας και πως αυτές αποτελούν μοχλό επανεκκίνησης και παρουσιάζουν τις εξελίξεις σχετικά με τις δράσεις που λάβουν χώρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

  • RESTLESS WATERS IV. Τρεις διαφορετικές τέχνες συναντώνται σε μια κοινή θεματολογία, με την επιμέλεια της Art Wave.
  1. Η Έκθεση Animation που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Αnim Fest Athens, φιλοξενεί 20 καλλιτέχνες του animation από τον διεθνή χώρο.
  2. Η Έκθεση Video Art φιλοξενεί 20 από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Ιταλούς καλλιτέχνες της Video Art. Την έκθεση επιμελείται η Silvia Grandi (επιμελήτρια σημαντικών εκθέσεων με θεματική την Video Art και καθηγήτρια Σύγχρονης Τέχνης στη Σχολή του Dams στο Πανεπιστήμιο της Bologna)
  3. Η Έκθεση Εικαστικών φιλοξενεί έργα επιλεγμένων σύγχρονων εικαστικών από την Πάτρα, αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Για το αναλυτικό Πρόγραμμα, αλλά και για εγγραφές σας στο Συνέδριο με φυσική παρουσία, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.regional-growth-conference.gr
Διαδικτυακά μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύνολο του Συνεδρίου στο www.regional-growth-congference.gr και τα Social Media μας www.facebook.com/RegionalGrwothConference/ , www.instagram.com/RegionalGrowthConference/ και www.twitter.com/RegionalGrowthConference/

H Ομάδα του
8th Regional Growth Conference

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου