ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ : Τα πάνω - κάτω έχει φέρει το µεταναστευτικό στην πόλη…

Χωρίς την παρουσία των βουλευτών Αιτωλ/νίας και με ένταση χωρίς ουσιαστικό λόγο, πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, με θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό στην πόλη.
Η συνεδρίαση προκλήθηκε από 13 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, μετά και το ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ, όπου αναφέρονταν σημαντικά στοιχεία για τον αριθμό των μεταναστών στο Μεσολόγγι. 




Αρχικά τοποθετήθηκε ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος, ο οποίος υπογράμμισε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί από την κεντρική εξουσία, αφού μέχρι τώρα το Μεσολόγγι έχει βοηθήσει με το παραπάνω, καθώς αυτή τη στιγμή φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ανθρώπων από Αφρικανικές χώρες. «Για μια ακόμη φορά το φτωχό Μεσολόγγι έδειξε τις αξίες και τον ανθρωπισμό χωρίς διακρίσεις. Απέδειξε ότι αφουγκράζεται τα μηνύματα των καιρών και δεν αποφεύγει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύρος και πρόσθεσε ότι πλέον πρέπει να παλέψει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Περιέγραψε την κατάσταση, καθώς το μεταναστευτικό στην πόλη ξεπερνάει τις δυνάμεις της και υπονομεύει το μέλλον και την προοπτική της. Στηλίτευσε μάλιστα το γεγονός ότι η μετανάστες μεταφέρθηκαν και μεταφέρονται στο Μεσολόγγι εν κρυπτώ και χωρίς καμία ενημέρωση των αρχών. Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο κ. Λύρος δείχνουν ότι στην πόλη ζουν 260 μετανάστες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου