Βρέθηκε επενδυτής για το «φιλέτο» στο Αντίρριο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», στο ΤΑΙΠΕΔ υποβλήθηκε χθες δεσμευτική προσφορά από ενδιαφερόμενο επενδυτή, για την αξιοποίηση του ακινήτου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, και είναι συνολικής έκτασης 165 στρεμμάτων.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σύντομα, όμως, οι ίδιες πηγές της «Π», κάνουν λόγο για υποψήφιο επενδυτή από την περιοχή της Ναυπάκτου, που σκοπεύει να αξιοποιήσει τους πρώην εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας, για υποδομές logistics, καθώς γειτνιάζει με την Ιόνια και την Ολυμπία Οδό.
Οι φορείς της περιοχής, θα προτιμούσαν βέβαια, το ακίνητο να αξιοποιηθεί για κάποια επένδυση με τουριστικές δραστηριότητες, ωστόσο, φαίνεται ότι η εν λόγω χρήση δεν αποτελεί δέλεαρ για τους επενδυτές. Αντίθετα, μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει για αποθηκευτικούς χώρους, ιδιαίτερα μάλιστα από εταιρείες που διατηρούν δραστηριότητα στην περιοχή.
Από την πλευρά του, το Ταμείο είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιεί διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για το εν λόγω ακίνητο. Προσπάθειες αξιοποίησης είχαν γίνει και στο πιο μακρινό παρελθόν, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Το ακίνητο αποτελείται από τέσσερα επιμέρους τμήματα και χρησίμευσε στο παρελθόν ως εργοταξιακός χώρος κατασκευής της γέφυρας.

ΔΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 

Στο μεταξύ, το πράσινο φως πήραν χθες από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Aδωνι Γεωργιάδη, δύο μεγάλα τουριστικά πρότζεκτ στην Δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για τα σχέδια «VARKO» της εταιρείας RND Investments Greece και «ARCADIA» της εταιρείας «Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυλλήνη ΑΕ».

Το επενδυτικό σχέδιο «Arcadia Cultural Resort and Spa», αφορά στην κατασκευή ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, το οποίο θα καλύψει έκταση 1.000 στρεμμάτων στην Κυλλήνη, συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ.
Η δεύτερη τουριστική επένδυση που πήρε έγκριση, βρίσκεται στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Πρόκειται για επένδυση εταιρείας ολλανδικών συμφερόντων, συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ που θα γίνει σε έκταση 160 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρκό Πογωνιάς της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, δίπλα στη δημοφιλή παραλία Βαθυαβάλι. Η τουριστική επένδυση αφορά συνδυασμό ενός πεντάστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 135 κλινών και 30 τουριστικών κατοικιών, μαζί με χώρους ευεξίας, κ.ά.
πηγη : spapandreou@pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου