ΠΑΤΡΑ : Ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις τη Δευτέρα


 
Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών αναφέρει:

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2020 θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου έως και την Δευτέρα, 31 Αυγούστου. Ο Σύλλογος  είχε ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του κορωνοιού και της δίμηνης αναστολής των καταστημάτων να αρχίσουν οι εκπτώσεις δεκαπέντε μέρες μετά, πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό.
 
 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι το πλαίσιο ωραρίου για την ανωτέρω Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.
Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είναι ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας (πέραν των 2-3 παραδοσιακών Κυριακών). Η εφαρμογή του μέτρου στην πράξη καθώς και μελέτες του ΙΝΕΜΥ (Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών) έχουν αποδείξει ότι δεν προκύπτει κανένα όφελος ούτε για τις επιχειρήσεις, ούτε για τους καταναλωτές. Το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η μεταφορά τζίρου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις πολυεθνικές, χωρίς όφελος για την εθνική οικονομία και στραγγαλισμό των τοπικών επιχειρήσεων. Ο καταναλωτής επίσης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έμμεσα θα πληρώσει το μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ με τις ελαστικές μορφές εργασίας θα απολαμβάνει χειρότερης ποιότητας υπηρεσίες.
Ο ΕΕΣΠ καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις - Μέλη του να παραμείνουν κλειστές την Κυριακή 19/7.





Αποστολή με E-mail Εκτύπωση











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου