ΠΑΤΡΑ : «Είναι νόμιμο να πληρώνεται κάποιος για υπηρεσίες προς τον Δήμο, που προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε δημότες»;

Ερώτηση στο Δήμαρχο κ. Κ. Πελετιδη:
Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Δήμος της Πάτρας κατέβαλε 54.684 € στον πυροτεχνουργό που ευθύνεται για την απώλεια του 90% της όρασης του 17χρονου σήμερα μαθητή κατά την διάρκεια της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού του 2014, ενώ την ίδια στιγμή η δικαιωμένη ποινικά και αστικά οικογένεια ακόμη περιμένει την αποζημίωση των 170.000 ευρώ. Έχουν περάσει έξι και πλέον χρόνια από την αρχή της μακράς περιπέτειας του 17χρονου και ουδεμία ευαισθησία έχει επιδειχθεί από την Δημοτική Αρχή για την πολύχρονη ψυχική ταλαιπωρία, αλλά και οικονομική αιμορραγία (γιατροί, ταξίδια στο εξωτερικό, επεμβάσεις, κ.α.) του ιδίου και της οικογένειάς του. 

Ο πατέρας του παιδιού δημοσιοποίησε τη δυσαρέσκειά του για την πλήρη αδιαφορία, τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής δημοτικής αρχής, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «όφειλε ηθικά να μας ενημερώσει για το ένταλμα πληρωμής του πυροτεχνουργού προκειμένου να παρέμβουμε και να λάβουμε μέρος έστω της επιδικασθείσας αποζημίωσης».
Επειδή σας είναι γνωστό ότι  η οικογένεια έχει δικαιωθεί εις διπλούν – δηλαδή και  κατά το ποινικό σκέλος αλλά και κατά το αστικό σκέλος, κατά την άποψη νομικών τίθεται και ένα σοβαρό ζήτημα ορθής και νόμιμης εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων του προμηθευτή, οι οποίες αυτονόητα περιλαμβάνουν, ιδίως λόγω της φύσης της υπηρεσίας ως υψηλού κινδύνου, την υποχρέωσή του να εκτελέσει την σύμβαση με ασφάλεια.
Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε:
1.           Θεωρείτε πως είναι νόμιμο, αλλά και ηθικόμ να πληρώνεται κάποιος για υπηρεσίες προς τον Δήμο, που προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε δημότες;
2.           Κατά την κρίση σας κ. Πελετιδη, εκτελέσθηκε ορθά η σύμβαση; Και αυτή η ορθότητα περιορίζεται στο γραφειοκρατικό κομμάτι (τιμολόγια, εντάλματα κ.λπ.) και δεν εξετάζει, από νομικής πλευράς, αν κατά την εκτέλεση της σύμβασης προκλήθηκαν βλάβες;
Ο ερωτών
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου