ΠΑΤΡΑ : Πάτρα: Στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών θα αναδειχθεί ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Το Πανεπιστήμιο Πάτρας

Οι καθηγητές Νικόλαος Καραμάνος και Χρήστος Μπούρας θα αναμετρηθούν ΣΗΜΕΡΑ  στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στη χθεσινή εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με την κεντρική εφορευτική επιτροπή των πρυτανικών εκλογών, ψήφισαν 700, εκ των 718 εγγεγραμμένων εκλογέων, ενώ ο αριθμός των εγκύρων ψήφων ήταν 685 και τα λευκά ψηφοδέλτια 15.

Οι ψήφοι που έλαβαν οι πέντε συνδυασμοί, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, είναι οι εξής:

    συνδυασμός, με υποψήφιο πρύτανη τον καθηγητή Νικόλαο Καραμάνο έλαβε 183 ψήφους.
    Ο συνδυασμός με υποψήφιο πρύτανη τον καθηγητή Χρήστο Μπούρα έλαβε 157 ψήφους.
    Ο συνδυασμός με υποψήφιο πρύτανη τον καθηγητή Αναστάσιο Αθανασόπουλο έλαβε 143 ψήφους.
    Ο συνδυασμός με υποψήφιο πρύτανη τον καθηγητή Γεώργιο Παπαθεοδώρου έλαβε 106 ψήφους.
    Ο συνδυασμός με υποψήφιο πρύτανη τον καθηγητή Θεόδωρο Χριστόπουλο έλαβε 96 ψήφους.

Σε μήνυμά του, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο καθηγητής Νικόλαος Καραμάνος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το καθαρό μήνυμα του πρώτου γύρου των εκλογών μάς επιβάλλει να προχωρήσουμε με προσήλωση στο δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο με ήθος, σύνεση και σύνθεση απόψεων».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χρήστος Μπούρας στο δικό του μήνυμα σημείωσε: «Σήμερα με μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχές σε πρυτανικές εκλογές από ιδρύσεως του Πανεπιστημίου Πατρών, έγινε το πρώτο βήμα από τη μεγάλη πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας για ένα Πανεπιστήμιο ενωμένο, με ήθος και αξιοπρέπεια και με βαθιά πίστη στους θεσμούς και στη δημοκρατική λειτουργία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου