ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Πνευμονολογικό συνέδριο


Μια σημαντική εκπαιδευτική προσπάθεια της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος στα Ιωάννινα αποτελεί το συνέδριο που προγραματοποιείται από σήμερα 18 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Du Lac, στα Ιωάννινα, με εκτεταμένη διαδικτυακή συμμετοχή (Online) και με περιορισμένη φυσική παρουσία (On Site).

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Η επιστημονική εκδήλωση, που αρχικά είχε οριστεί για τον Απρίλιο 2020 και θα φιλοξενούσε περισσότερους από 350 συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επανασχεδιάστηκε ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στις νέες συνθήκες.
Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι: Καρκίνος του πνεύμονα, Διαταραχές της Αναπνοής κατά τον Ύπνο, Μη Επεμβατικός Αερισμός, Λοιμώξεις Αναπνευστικού, Άσθμα, Επεμβατική Πνευμονολογία, COVID-19, Διάμεσες Πνευμονοπάθειες, Αγγειακές Παθήσεις και Μεταμόσχευση Πνευμόνων, Διακοπή Καπνίσματος και Χρόνια αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Στόχος του Συνεδρίου είναι η επιμόρφωση των ιατρών στις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Πνευμονολογία με τη μορφή μιας ολοκληρωμένης ετήσιας κλινικής ανασκόπησης (Clinical Year in Review). Για το λόγο αυτό έχει εξασφαλιστεί και η συμμετοχή 20 ξένων ομιλητών, που πλαισιώνουν τους πολυάριθμους καταξιωμένους Έλληνες ομιλητές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου