ΠΑΤΡΑ : “Έφυγε” ο ομότιμος καθηγητής ιατρικής Ιωάννης Βαράκης – Πρώτος Πρόεδρος του νοσοκομείου Ρίου


Με ιδιαίτερη θλίψη και βαθιά οδύνη το Εργαστήριο Ανατομίας-Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοίνωσε και γνωστοποίησε προς την πανεπιστημιακή, νοσοκομειακή και ιατρική κοινότητα της Πάτρας τον θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή Ιατρικής Ιωάννη Βαράκη σε ηλικία 79 ετών.

Ο εκλιπών ήταν ιατρός παθολογοανατόμος με λαμπρή σταδιοδρομία στις ΗΠΑ. Το 1980 εξελέγη Καθηγητής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ανατομίας-Ιστολογίας-Εμβρυολογίας και υπηρέτησε από τις θέσεις αυτές το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο επί 28 συναπτά έτη.

 Ο εκλιπών διετέλεσε Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής για αρκετές περιόδους, όπως επίσης και πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Ανήκε στην γενιά των καθηγητών που οργάνωσαν, ανέπτυξαν και καθιέρωσαν το Τμήμα Ιατρικής και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ως δύο εκ των κορυφαίων ιδρυμάτων της χώρας.

Ο μεγαλύτερος του τίτλος ωστόσο ήταν αυτός του κορυφαίου πανεπιστημιακού δασκάλου για χιλιάδες ιατρούς της πόλης μας και της χώρας. Το υψηλό ακαδημαϊκό του ήθος, το αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς στους φοιτητές και συνεργάτες του, η γενναιοδωρία του πνεύματος και της ψυχής του και το χαμόγελό του θα μας συντροφεύουν για πάντα, αναφέρουν σε συλλυπητήριο μήνυμα τους, οι συνεργάτες του, οι οποίοι και εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην προσφιλή σύζυγό του Αθηνά, στις αγαπημένες του κόρες Λίλλυ και Άντζυ, στους γαμπρούς και τα εγγόνια του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου