ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   


   " Σ' αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και πρωτοφανή συγκυρία, κατά την οποία έχουν χαθεί μέσα σε λίγους μήνες περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας στη χώρα, εξαιτίας της εκτόξευσης της ύφεσης σε δραματικά επίπεδα (σ.σ.: 15,2% στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους), οι Δήμοι καλούνται να υλοποιήσουν -στο σκέλος της εξέτασης των αιτημάτων- την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για επανασυνδέσεις της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά, που είχαν αποσυνδεθεί από το δίκτυο έως και τις 30 Απριλίου 2020, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

  Η συγκεκριμένη, όμως, ρύθμιση, εν είδη ειδικού βοηθήματος, δεν καλύπτει δυστυχώς το σύνολο των δικαιούχων, καθώς έχει τεθεί ένας απάνθρωπος «κόφτης», που καταδικάζει όλες τις λαϊκές οικογένειες, των οποίων το ρεύμα κόπηκε από 1η Μαΐου και εντεύθεν, να ζουν εφεξής στο σκοτάδι.

     Το γεγονός, δε, ότι ο εν λόγω «κόφτης» ετέθη ημερολογιακά στην απαρχή κι όχι στην κορύφωση της ύφεσης και της εκρηκτικής ανόδου της ανεργίας -επειδή οι δικαιούχοι της επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος πολλαπλασιάστηκαν-, συνιστά ευθέως πολιτική αναλγησία, καθώς δημιουργεί εκούσια κοινωνικά αδιέξοδα, ανεξέλεγκτων διαστάσεων.

 

    Οι προϋποθέσεις που θέτει Κοινή Υπουργική Απόφαση (αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/2020 – ΦΕΚ 3088/Β24-07-2020), είναι οι εξής:

 

      Εφάπαξ ειδικό βοήθημα σε καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

     Το βοήθημα θα δοθεί σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, που τους έχει διακοπεί η παροχή."

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου