ΣΟΚ : 1.259 νέα κρούσματα κορωνοϊού -12 νεκροί σε μία μέρα, 102 διασωληνωμένοι

Για πρώτη φορά στη χώρα μας καταγράφηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το εφιαλτικό νούμερο των 1.259 μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο.

Επίσης, ανακοινώθηκαν 12 νεκροί και 102 διασωληνωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 715 νέα κρούσματα, 7 νεκρούς και 95 διασωληνωμένους.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού

 

 Σήμερα ανακοινώνουμε 1.259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32.752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3.950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12.381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Θετική η Κεραμέως, σε καραντίνα ο Λαβρόφ

Τη δυσμενή εξέλιξη είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος είπε ότι είναι πιθανό να ανακοινωθούν πάνω από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού.

Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του ανέφερε ότι είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να δούμε πάνω από 1.000 κρούσματα την ημέρα.

Λίγο νωρίτερα η Νίκη Κεραμέως είχε ανακοινώσει δημόσια ότι εκείνη και ο συζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ταυτόχρονα, σε καραντίνα είναι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού.

Τις επόμενες ημέρες, το διάστημα μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, θα φανεί κατά πόσο τα μέτρα βοήθησαν και η επιδημία περιορίζεται. Αν τα κρούσματα δεν δείξουν κάμψη, τότε όλα τα σενάρια για νέα μέτρα είναι στο τραπέζι, με το μόνο που αποκλείεται κατηγορηματικά να είναι αυτό του οριζόντιου lockdown.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι την ίδια στιγμή τόσο η Ματίνα Παγώνη της ΕΙΝΑΠ όσο και ο Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ.
Ποια νέα μέτρα συζητούν για τον περιορισμό του κορωνοϊού

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι ειδικοί, σε περίπτωση που στο διάστημα μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου δεν δουν αισθητή μείωση των κρουσμάτων, θα επεξεργαστούν νέα μέτρα, με ένα από αυτά να είναι ο περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου για κάποιες κατηγορίες της εστίασης. Δεν προβλέπεται όμως γενικό lockdown, όπως τόνισε και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Γενικό lockdown, η έσχατη λύση, θα έκανε κακό στην οικονομία. Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου μέτρου θα είναι οδυνηρές. Θα ήταν η έσχατη λύση», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
Στο τραπέζι νέοι περιορισμοί σε κυκλοφορία, εστίαση, διασκέδαση

Η πιο μεγάλη είδηση, ωστόσο, ήρθε από τα χείλη του καθηγητή Μικροβιολογίας και μέλους της επιτροπής επιστημόνων για τον κορωνοϊό Αθανάσιου Τσακρή. Μιλώντας στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Τσακρής υποστήριξε ότι η επιτροπή έχει ήδη εισηγηθεί περιορισμό στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Ο κ. Τσακρής υποστήριξε ότι στο άμεσο διάστημα θα εξεταστεί η διακοπή (απαγόρευση) κυκλοφορίας να γίνεται νωρίτερα από τις 00:30, επισημαίνοντας ότι είναι ένα από τα μέτρα που συστήνονται από την επιτροπή. Επιπλέον, ανέφερε το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η διακοπή συγκεκριμένων δραστηριοτήτων διασκέδασης.
Πηγή: iefimerida.gr -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου