ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης – 23 νέα κρούσματα κορονοϊού

 Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης – στο επίπεδο 3 – βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19 που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Στο επίπεδο ένα – ετοιμότητας – βρίσκονται η Άρτα και η Θεσπρωτία, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα στους δύο νομούς, ενώ στο επίπεδο δύο επιτήρησης  βρίσκεται η Πρέβεζα στην οποία εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά ένα κρούσμα του νέου ιού.

 

 

 Εξ’ άλλου σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ σήμερα στο Νομό Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν 23 νέα κρούσματα κορονοϊού – εκ των οποίων τα οχτώ συνδέονται με γνωστές συρροές – και ένα στο Νομό Πρεβέζης.

Ο χάρτης αποτυπώνει τα επίπεδα επιτήρησης κάθε περιοχής καθώς και τα μέτρα που εφαρμόζονται. Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.
Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου