ΠΑΤΡΑ : Επιστολή, με θέμα το Βιοτεχνικό Πάρκο


Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε χθες, Δευτέρα , στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη επιστολή, με θέμα το Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) Πάτρας. Ο Δήμαρχος ζητά άμεσα συνάντηση μαζί του, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, για την εξυγίανση του ΒΙΟΠΑ.

Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

 «Κύριε Υπουργέ

          Στην Πάτρα στο τέλος του 2005 ξεκίνησε η υλοποίηση του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ), με την ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας, της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο Δήμος Πατρέων και με μικρότερα ποσοστά μέτοχοι είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα και ο ΣΕΒ της περιοχής μας. Ο ΒΙΟΠΑ χωροθετήθηκε, ειδικά για να στεγάσει βιοτεχνίες, επαγγελματικά εργαστήρια και λοιπές επιχειρήσεις.

          Για την υλοποίηση του έργου, ο ΒΙΟΠΑ είχε συνάψει ένα δάνειο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ με την Αχαϊκή Τράπεζα, από το οποία το 1.350.000 ευρώ έμεινε ανεξόφλητο. Από το 2010 έως σήμερα, με τόκους και προσαυξήσεις, το ποσό έφθασε στο ύψος των 3.260.026,96 ευρώ. Η Αχαϊκή Τράπεζα μπήκε σε διαδικασία εκκαθάρισης από την Εθνική Τράπεζα. Νέος εκκαθαριστής είναι η PQH. Εκτός από την τράπεζα, ο ΒΙΟΠΑ έχει χρέη και προς τον εργολάβο του έργου, τα οποία ανέρχονται σήμερα στο ποσό των 248.897,11 ευρώ.

          Παράλληλα, υπάρχουν οφειλές προς τον ΒΙΟΠΑ από οικοπεδούχους, της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν εισφορές σε γη και χρήμα, οι οποίες παρά τις προσπάθειές μας δεν έγινε δυνατό να εισπραχθούν.

          Για να μπορέσει ο Δήμος μας να προχωρήσει στην εξυγίανση και στην αξιοποίηση του ΒΙΟΠΑ, θέλουμε τη συνδρομή σας στο σχεδιασμό που έχουμε. Για τους παραπάνω λόγους θα θέλαμε να συναντηθούμε μαζί σας και να σας υποβάλλουμε τις προτάσεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου