ΙΩΑΝΝΙΝΑ : «Ελπίδα Ζωής» για Άτομα με Αναπηρίες


Ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) «Ελπίδα Ζωής» για Άτομα με Αναπηρίες. Οι ΣΥΔ βρίσκονται στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων εντός αυτόνομου χώρου, ο οποίος περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις, υλικοτεχνική υποδομή υποστήριξης δραστηριοτήτων, αίθουσα φυσικοθεραπειών και 7 σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες Στέγες διαμονής 4 ατόμων στην κάθε μία, διαμορφώνοντας έτσι τη μέγιστη δυναμικότητα των ΣΥΔ «Ελπίδα Ζωής» στα 28 άτομα. 

 

Η έναρξη λειτουργίας των ΣΥΔ έγινε τον Ιούνιο του 2020, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής και ως σήμερα έχει υποδεχτεί στο νέο τους σπίτι, 10 άτομα με αναπηρίες, τα οποία υποστηρίζονται από εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό 20 ατόμων.

Οι ΣΥΔ «Ελπίδα Ζωής» αποτελούν την έμπρακτη υλοποίηση του οράματος μιας ομάδας ατόμων, επιστημόνων και επαγγελματιών στον τομέα της διαχείρισης των Ατόμων με Αναπηρία και κυρίως της κυρίας Νατάσας Μπέγκα, επί σειρά ετών πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και πρόεδρο των ΣΥΔ «Ελπίδα Ζωής», για την κατασκευή και λειτουργία μιας δομής πλήρους υποστήριξης ποιοτικής διαβίωσης ατόμων με αναπηρίες. Το όραμα έγινε πραγματικότητα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΣΥΔ δια μέσω της Αναπτυξιακής Ηπείρου.

Στις ΣΥΔ εντάσσονται άτομα άνω των 18 ετών με κινητική, νοητική ή αισθητηριακή αναπηρία, επίκτητη ή εκ γενετής.

Για πληροφορίες σχετικά με την αίτηση και τη διαδικασία ένταξης στις ΣΥΔ παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2651091658 ή στο e-mail syd.elpidazois@gmail.com

Δείτε τη διαδικασία ένταξης και αναλυτικές πληροφορίες για τις ΣΥΔ «Ελπίδα Ζωής» στην ιστοσελίδα μας syd-elpidazois.gr.

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τις ΣΥΔ στο facebook https://www.facebook.com/ElpidaZoisSYD

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου