ΠΑΤΡΑ : Πάτρα: Καταγγελία του Χ. Μπονάνου για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Καταγγελία σε βάρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διατύπωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Τόνισε ότι η διοίκηση του φορέα αρνείται κατ' επανάληψη να συνομιλήσει με την Περιφέρεια και να απαντήσει με σαφήνεια για το δρομολόγιο του προαστιακού στη γραμμή Πάτρα-Κάτω Αχαΐα.
Αφορμή για την συζήτηση του θέματος ήταν σχετική επερώτηση που κατάθεσε ο Κώστας Καρπέτας, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Κατσιφάρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η γραμμή ήταν λειτουργική πριν από 15 μήνες.
Ο αντιπεριφερειάρχης αντέτεινε ότι η σύνδεση δεν ήταν λειτουργική πριν από 15 μήνες, αφού -όπως είπε- υπήρχαν αφύλακτες διαβάσεις, δεν είχε γίνει περίφραξη και μια σειρά από ελλείψεις που καταγράφηκαν στην αρχή του χρόνου από την περιφερειακή αρχή και στάλθηκαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
 Εκτός αυτού, το χαρακτήρισε προεκλογικό πυροτέχνημα της προηγούμενης περιφερειακής αρχής.
Ο Χ. Μπονάνος δεν έμεινε όμως στην πολιτική διαφωνία. Εξέφρασε στο σώμα την έντονη δυσαρέσκεια της Περιφέρειας για την «προσβλητική», όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά της εταιρείας. Ενημέρωσε τις παρατάξεις ότι έχουν σταλεί τρεις επιστολές στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την οποία ζητήθηκε δεσμευτική απάντηση για την σύνδεση της Πάτρας με την Κάτω Αχαΐα μέσω του προαστιακού. Έμειναν και οι τρεις επιστολές αναπάντητες.
Το χειρότερο, για τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας είναι ότι έπεσαν στο κενό οι συνεχείς προσπάθειες του Νεκτάριου Φαρμάκη και του ίδιου να μιλήσουν τηλεφωνικά με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. «Δεν περιποιεί τιμή για την εταιρεία να μην απαντάει στην αιρετή περιφερειακή αρχή. Το θεωρώ απαράδεκτο. Είναι προσβολή για τους πολίτες» φέρεται να είπε ο Χ. Μπονάνος στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.
(Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Πελοπόννησος")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου