ΖΑΚΥΝΘΟΣ : Προ των ευθυνών της θέτει την Κτηματική Υπηρεσία η Περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα για την ασφάλεια στο Ναυάγιο

Με μόλις δύο υπαλλήλους και πιο συγκεκριμένα  μια διοικητική υπάλληλο και έναν οδηγό συνεχίζει να λειτουργεί η Κτηματική Υπηρεσία Ζακύνθου αν και έχουν περάσει  αρκετά  χρόνια από την  απόφαση για μετακίνηση της μέχρι πρόσφατα Προϊσταμένης της Υπηρεσίας στο Τελωνείο  και την απουσία ενός ακόμη  υπαλλήλου λόγω συνδικαλιστικής άδειας που είναι πολύ πιθανόν να ανανεωθεί.  

 Χρέη Προϊσταμένης συνεχίζει να εκτελεί η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας στον Πύργο κ. Σακελλαρίου, η οποία σε επικοινωνία του –Ε- μαζί της υπογράμμισε πως σε κανέναν από τους κύκλους κινητικότητας που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών, δεν υπήρξε ενδιαφέρον για κάλυψη των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί για την Υπηρεσία της Ζακύνθου.

Το θέμα έχει αναδειχθεί επανειλημμένως από τις σελίδες του –Ε- χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν καταγραφεί πιέσεις από τις τοπικές αρχές προκειμένου να δοθεί λύση και η Υπηρεσία να στελεχωθεί με προσωπικό. 

Πέρα από τα ζητήματα που αφορούν τους ελέγχους και τις αυτοψίες στις περιοχές αρμοδιότητας της  Κτηματικής Υπηρεσίας, οι οποίες γίνονται   σύμφωνα με την αναπληρώτρια Προϊσταμένη τόσο από την Αστυνομία όσο και από το προσωπικό του Δήμου, υπάρχουν και άλλα χρόνια ζητήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί και αναδεικνύονται από την τοπική ειδησιογραφία.

Σε ότι αφορά το Ναυάγιο θυμίζουμε πως πρόσφατα μιλώντας στον –Ε- η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου έθεσε την Υπηρεσία προ των ευθυνών της για την ακτή του Ναυαγίου, σημειώνοντας πως εδώ και αρκετά χρόνια το Δημόσιο έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα στη γραμμή αιγιαλού και εκεί θα πρέπει να παρέμβει λαμβάνοντας μέτρα προστασίας.

«Η προστασία στο φρύδι του Ναυαγίου είναι επιβεβλημένη και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση για ποιο λόγο υπάρχει αμηχανία και προτάσεις εκατέρωθεν.  Έχει μεγάλη ευθύνη η Κυβέρνηση γιατί εκεί η έκταση είναι δημόσια. Υπάρχει γραμμή αιγιαλού και παραλίας εκεί και είναι ευθύνη της Κτηματικής» ανέφερε ενώ σχετικά με την έλλειψη προσωπικού σημείωσε πως η  Κτηματική έχει ρόλο και πρέπει να είναι ενισχυθεί.

«Η υποστελέχωση της Υπηρεσίας δείχνει πως δεν την επωφελούνται οι κάτοικοι της Ζακύνθου και αυτό πρέπει να επισημανθεί» τόνισε η Περιφερειάρχης.

Μιλώντας πρόσφατα για τις αποφάσεις που πήρε η Λιμενική Επιτροπή Ζακύνθου για την ηλεκτροδότηση στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών, με μειωμένη ισχύ και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής, ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Αν. Πλέσσας αναφέρθηκε στον καθορισμό της χερσαίας ζώνης που εκκρεμεί από το 2015.

Θυμίζουμε πως σε απάντηση που κλήθηκε να δώσει πρόσφατα για το θέμα, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επεσήμανε πως «με την υπ΄ αριθ. πρωτ.3113.16- /37438/2015/13-11-2015 Απόφαση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χορηγήθηκε σύμφωνη γνώμη για τον καθορισμό της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου, όπως αυτός περιγράφηκε στην υπ΄Αριθμ. 123/09-12-2014 Απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής Λ. Τ. Ζακύνθου. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί, κατά τις διατάξεις του ν. 2971/2001, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών»

«Υπάρχει μια εκκρεμότητα και πραγματικά προσπαθώ να αντιληφθώ γιατί είναι ανυπέρβλητη.  Είναι θέμα Κτηματικής Υπηρεσίας που όχι μόνο παραπαίει στη Ζάκυνθο αλλά είναι ανύπαρκτη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την σοβαρή αρμοδιότητα» τόνισε ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής σημειώνοντας πως πληροφορείται για προσπάθειες που γίνονται για την στελέχωση της Υπηρεσίας.

Σήμερα τα γραφεία της Υπηρεσίας  λειτουργούν κατόπιν ραντεβού λόγω των ειδικών μέτρων που προβλέπονται για την αποτροπή της μετάδοσης του covid 19 και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ή επαγγελματίες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τηλέφωνο ή e – mail.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου