ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Ανακοίνωση Ε.Υ.Δ. για την υποβολή πιστοποιητικών Πρωτοδικείου ή Γ.Ε.ΜΗ. στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενίσχυσης ΜμΕ που επλήγησαν λόγω κορωνοϊού


Από την Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε στα Πρωτοδικεία αλλά και της διαφαινόμενης αδυναμίας αυτών να ανταποκριθούν στην έγκαιρη έκδοση των ζητούμενων πιστοποιητικών για το δικαιολογητικό με αύξοντα αριθμό 5 (πιστοποιητικά του Πρωτοδικείου ή του Γ.Ε.ΜΗ.), στην φάση του ελέγχου τυπικών προϋποθέσεων και πληρότητας δικαιολογητικών θα γίνεται αποδεκτή εναλλακτικά η αίτηση του δικαιούχου προς τον αρμόδιο φορέα εφόσον αυτή έχει υποβληθεί το αργότερο στις 4 Νοεμβρίου 2020.

Αποκλειστικά και μόνο για τις περιπτώσεις που έχει επισυναφθεί η αίτηση στη θέση του ζητούμενου δικαιολογητικού, η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας θα αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον δικαιούχο με το οποίο θα ζητά την υποβολή του πιστοποιητικού σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στο μήνυμα. Σε περίπτωση που δεν προσκομιστεί στο προκαθορισμένο διάστημα η έλλειψη θα χαρακτηρίζεται ως ουσιώδης και θα καθιστά την αίτηση απορριπτέα.

 

Επισημαίνεται ότι η χορήγηση των ανωτέρω δικαιολογητικών μπορεί να γίνεται, κατά περίπτωση, είτε από το Γ.Ε.ΜΗ. είτε από τα κατά τόπον αρμόδια πρωτοδικεία. Αποδεκτό για τον έλεγχο είναι το Γενικό Πιστοποιητικό (Μεταβολών) για τις εταιρίες και το Γενικό Πιστοποιητικό για τις ατομικές επιχειρήσεις τα οποία εκδίδονται από το Γ.Ε.ΜΗ., χωρίς να απαιτείται προσκόμιση πρόσθετων πιστοποιητικών από το αρμόδιο Πρωτοδικείο.

 

Οι ενδιαφερόμενοι δύναται να υποβάλουν την αίτηση στο Πρωτοδικείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις δ/νσεις:

 

Πρωτοδικείο Ιωαννίνων: prot.ioan.diathikes@3243.syzefxis.gov.gr

 

Πρωτοδικείο Άρτας: protodikeioartas@hotmail.com

 

Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας: prot.kanaki@gmail.com - prot.kalamidas@gmail.com

 

 

Για την αποφυγή συνωστισμού στα ΚΕΠ οι υπεύθυνες δηλώσεις δύναται να εκδοθούν και να υπογραφούν ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr

 

Τέλος, επισημαίνεται ότι γίνονται δεκτά πιστοποιητικά Πρωτοδικείου με ισχύ τριμήνου από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου